Κατέβασαν αφίσα του Μπάτμαν γιατί “υποστήριζε” τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

Κατέβασαν αφίσα του Μπάτμαν γιατί “υποστήριζε” τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ
DC

Επικριτές της αφίσας θεωρούν ότι η κιτρινόμαυρη στολή της ηρωίδας παραπέμπει στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ και ότι η μολότοφ που κρατά προτρέπει σε ακόμα πιο βίαιες τακτικές.

Η DC Comics «κατέβασε» από τον λογαριασμό της στο Twitter και το Instagram, μια ανάρτηση – διαφήμιση της νέας σειράς κόμικ του Μπάτμαν, με τίτλο «Dark Knight Returns: The Golden Child», την οποία υπογράφει ο Φρανκ Μίλερ. Σε αυτή απεικονίζεται μια γυναικεία εκδοχή του Μπάτμαν, η οποία κρατά μια βόμβα μολότοφ, γεγονός που στηλιτεύτηκε από εκατοντάδες Κινέζους χρήστες των social media που έκριναν ότι η συγκεκριμένη εικόνα μοιάζει σαν να υποστηρίζει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το 9gag.com, οι επικριτές της αφίσας (στην οποία αναγραφόταν η ατάκα “The Future is Young”) θεωρούν ότι η κιτρινόμαυρη στολή της ηρωίδας παραπέμπει στους διαδηλωτές, ενώ – όπως ισχυρίζονται= η μολότοφ που κρατά φαίνεται να προτρέπει σε ακόμα πιο βίαιες τακτικές. Ακόμα και ο τίτλος της σειράς «Golden Child» παραπέμπει σύμφωνα με την καταγγελία στο κίτρινο χρώμα, που χρησιμοποιήθηκε από διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, πριν από πέντε χρόνια.

Τελικώς η DC Comics αναγκάστηκε να κατεβάσει τις αναρτήσεις της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα