Κάθειρξη 35 ετών στους διακινητές και υπόπτους για τον πνιγμό του μικρού Αϊλάν ζητούν οι εισαγγελείς

Κάθειρξη 35 ετών στους διακινητές και υπόπτους για τον πνιγμό του μικρού Αϊλάν ζητούν οι εισαγγελείς

Τούρκοι εισαγγελείς ζητούν να επιβληθεί ποινή 35 ετών κάθειρξης για τους δύο υπόπτους για λαθραία διακίνηση ανθρώπων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του μικρού Αϊλάν

Τούρκοι εισαγγελείς ζήτησαν να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 35 ετών στους δύο υπόπτους για λαθραία διακίνηση ανθρώπων που κατηγορούνται ότι συνδέονται με τον πνιγμό του Αϊλάν, του μικρού Σύρου, η φωτογραφία του άψυχου σώματος του οποίου, ξεβρασμένου σε μια τουρκική παραλία, προκάλεσε σοκ σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Οι δύο άνδρες, δύο Σύροι, κατηγορούνται για "πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια" και για "λαθραία διακίνηση ανθρώπων", σύμφωνα με το κατηγορητήριο το οποίο επικαλείται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η φωτογραφία του σώματος του τρίχρονου Αϊλάν που βρέθηκε τον Σεπτέμβριο ενώ η οικογένειά του προσπαθούσε να φθάσει στην Ευρώπη, είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη.

Ο λίγο μεγαλύτερος αδελφός του Αϊλάν, καθώς και η μητέρα τους, έχασαν επίσης τη ζωή τους όταν ναυάγησε το πλεούμενο με το οποίο προσπαθούσαν να φθάσουν στην Κω.

Το αμερικανικό περιοδικό Time περιέλαβε τη φωτογραφία του Αϊλάν στις 100 φωτογραφίες που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά και τις οποίες δημοσίευσε τη Δευτέρα.

Το κατηγορητήριο εστάλη σε δικαστήριο του Μποντρούμ (Αλικαρνασσός), το οποίο αναμένεται να το κάνει δεκτό, διευκρίνισε το Ανατολή, προσθέτοντας πως οι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν άλλους έξι υπόπτους, τέσσερις Τούρκους και δύο Σύρους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άσυλο στον Καναδά για την οικογένεια του μικρού Αϊλάν

Η ιστορία του Αϊλάν Κούρντι επαναλαμβάνεται: Το πτώμα ενός 4χρονου κοριτσιού από τη Συρία ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια

Ο πατέρας του μικρού Αϊλάν οδηγούσε τη βάρκα που βυθίστηκε στο Αιγαίο, καταγγέλλουν συνεπιβάτες του

SHARE:

24Media Network