Καθυστερεί η αποκομιδή των συντριμμιών από το τσουνάμι

epa02628954 Amidst Tsunami flood waters burning houses and ships are piled in a mass of debris in  Kisenuma city, Miyagi prefecture, Japan, 12 March 2011.  A magnitude of 8.9 earthquake hit northern Japan on 11 March.  EPA/STR JAPAN OUT
epa02628954 Amidst Tsunami flood waters burning houses and ships are piled in a mass of debris in Kisenuma city, Miyagi prefecture, Japan, 12 March 2011. A magnitude of 8.9 earthquake hit northern Japan on 11 March. EPA/STR JAPAN OUT EPA

Η επεξεργασία των συντριμμιών και αποβλήτων από το τσουνάμι δεν προχωρά κανονικά, έχει επιτευχθεί μόνο το 5%.

Η επεξεργασία τόνων συντριμμιών και αποβλήτων από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στη βορειοανατολική Ιαπωνία δεν προχωρά, με αποτέλεσμα να έχει ολοκληρωθεί μόνο το 5% της διαδικασίας μέχρι σήμερα.

Περίπου 22,53 εκατομμύρια τόνοι συντριμμιών και αποβλήτων, κάθε είδους, συγκεντρώθηκαν μόνο την ημέρα της καταστροφής στο Μιγιάγκι (15,69 εκατομμύρια τόνοι), στο Ιουάτε (4,76) και στην Φουκουσίμα (2,08), τις τρεις επαρχίες που επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό και το τσουνάμι, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19.000 ανθρώπους.

Ένα χρόνο μετά, όλα αυτά τα υλικά έχουν συγκεντρωθεί, αλλά δεν έχουν αποτεφρωθεί ή ανακυκλωθεί, διαδικασίες που πραγματοποιούνται μόνο σε ειδικές εγκαταστάσεις στις πληγείσες περιοχές, αρκετές από τις οποίες έχουν καταστραφεί.

Μόνο 1,18 εκατομμύρια τόνοι έχουν υποστεί επεξεργασία μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον υπουργό Γκόσι Χοσόνο.

"Κατασκευάζουμε προσωρινά κέντρα αποτέφρωσης και θα συνεχίσουμε την επεξεργασία και την ανακύκλωση, αλλά αν τα πράγματα προχωρούν με τον ρυθμό αυτό, θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 όπως έχει προβλεφτεί", υπογράμμισε ο Χοσόνο.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τις άλλες νομαρχίες να αναλάβουν ένα μέρος του βάρους από το Μιγιάγκι και το Ιουάτε, αλλά μέχρι σήμερα έχει ανταποκριθεί μόνο η νομαρχία του Τόκιο.

Οι βουλευτές των περιοχών που καταστράφηκαν κάνουν έκκληση για εθνική αλληλεγγύη, επιμένοντας πως η ανοικοδόμηση δεν μπορεί να προχωρήσει όσο εξακολουθούν να υπάρχουν τα υλικά αυτά.

SHARE:

24Media Network