Ο Λάντεν έδινε οδηγίες στην Αλ Κάιντα μέχρι την τελευταία στιγμή

default image

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής του καθοδηγούσε από το κρησφύγετό του στο Πακιστάν την Αλ Κάιντα όπως ισχυρίζονται Αμερικανοί αξιωματούχοι. Νέα στοιχεία από τα πέντε βίντεο. Δείτε τι δείχνουν (Vids)

Τα στοιχεία που έχουν περισυλλέξει από το κρησφύγετό του δείχνουν ότι είχε περισσότερο ενεργό ρόλο από όσο νόμιζαν οι ΗΠΑ κατευθύνοντας την οργάνωση βήμα βήμα.

Έγγραφα που βρέθηκαν αποδεικνύουν ότι ο Λάντεν έδινε στρατηγικές οδηγίες στους συντρόφους του όχι οι οποίοι βρίσκονταν όχι μόνο στο Πακιστάν αλλά στη Σομαλία και στην Υεμένη.

Το κρησφύγετό του ήταν στην ουσία το κέντρο ελέγχου και επικοινωνίας της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είχε στο πλευρό του και ανθρώπους κλειδιά από το Πακιστάν που τύγχαναν της εύνοιας και διευκόλυνσης των ντόπιων.

Το βράδυ ο Μπάρακ Ομπάμα θα εμφανιστεί στην εκπομπή του CBS 60 Minutes όπου και αναμένεται να πει πως ότι υποθέτουν πως είχε ένα δίκτυο υποστήριξης στο Πακιστάν αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τι είδους υποστήριξη ήταν και από ποιούς.

“Δε γνωρίζουμε καν αν σε αυτά τα άτομα εμπλέκεται η κυβέρνηση του Πακιστάν ή όχι και αυτό είναι κάτι που θα ερευνηθεί και πόσο μάλλον από την Πακιστανική κυβέρνηση” αναμένεται να είναι τα λεγόμενα του Ομπάμα σύμφωνα με πληροφορίες και όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

Και συνεχίζει: “Η όλη έρευνα θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να αξιοποιήσουμε όλες τις πληροφορίες και τα ευρήματα από το κρησφύγετο”.

Χθες οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν ότι έχουν στην κατοχή τους πέντε νέα βίντεο από τη ζωή του Μπιν Λάντεν στο κρησφύγετο. Μάλιστα η CIA έχει στα χέρια της εγχειρίδιο όπου αναγράφονται πιθανοί τρομοκρατικοί στόχοι και πληροφορίες για ασφαλή καταφύγια ανά τον κόσμο.

Τα έγγραφα αυτά μαρτυρούν ότι σκόπευε να καταστρέψει φράγματα και να μολύνει τα αποθέματα νερού βάζοντας παράλληλα στόχο τα μέσα μεταφοράς συμπεριλαμβανομένου των τρένων και των αεροπλάνων.

Ένας αξιωματούχος περιέγραψε τα στοιχεία που βρέθηκαν ως “στρατηγικό οδηγό για το πως θα επιτεθεί στις ΗΠΑ” προσθέτοντας ότι ο Λάντεν είχε σκεφτεί τον εαυτό του μέσα στα τοπ μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς ήταν αλαζόνας.

Μεταξύ άλλων, όσων αφορά τα βίντεο, μαρτυρούν ότι τα αγαπημένα του κανάλια ήταν το Αλ Τζαζίρα και το Αραβικό BBC ενώ τον δείχνουν να παρακολουθεί τον Ομπάμα και να κάνει πρόβα τη προπαγάνδα του και τα μηνύματα που θα μεταδώσει στα μέλη της Αλ Κάιντα ανά τον κόσμο.

Μάλιστα ειδικοί που είδαν τα βίντεο ισχυρίζονται ότι σε κάθε βίντεο ο Λάντεν έχει ψαλιδίσει το μούσι του και το έχει επίσης βάψει!

Τα βίντεο αποτελούν σημαντικό εύρημα στην ιστορία της τρομοκρατίας και τόσο το οπτικό υλικό όσο και τα έγγραφα ελπίζουν να ρίξουν φως και να δουν πίσω από την οργάνωση και να μάθουν για την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο μετρό του Λονδίνου το 2005.

Μήνυμα Λάντεν: “Ό σο η Ουάσινγκτον θα υποστηρίζει τους Ισραηλινούς, η Αμερική δεν θα μπορεί να ονειρεύεται την ασφάλεια”

Παράλληλα, μια ισλαμιστική ιστοσελίδα δημοσιεύει σήμερα σύντομο μήνυμα του Λάντεν λίγο πριν σκοτωθεί.

Ο ιδρυτής της Αλ Κάιντα, επισήμανε ότι “οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να ονειρεύονται την ασφάλεια, όσο οι αδελφοί μας στην Παλαιστίνη ζουν μέσα στην απελπισία”.

“Πρόεδρε Ομπάμα…οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί να ονειρεύονται την ασφάλεια, όσο στην Παλαιστίνη οι αδελφοί μας δε βιώνουν την ίδια ασφάλεια”, αναφέρεται στο σύντομο μήνυμα, που θα πρέπει να ηχογραφήθηκε πολύ λίγο πριν από τον θάνατο, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, του ιδρυτή της Αλ Κάιντα.

“Άδικο είναι να ζείτε εσείς εν ειρήνη, ενώ οι αδελφοί μας στη Λωρίδα της Γάζας ζουν μέσα στην απελπισία. Επομένως και με τη βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε να σάς επιτιθέμεθα, όσο θα συνεχίζετε να υποστηρίζετε τους Ισραηλινούς”, φέρεται να τόνισε.

Τι δείχνουν τα πέντε βίντεο

Πρώτο βίντεο: Ίσως το πιο ενδιαφέρον βίντεο από όλα. Δείχνει τον Μπιν Λάντεν να κάθεται στο βρώμικο πάτωμα του κρησφύγετου βλέποντας τον εαυτό του στις ειδήσεις. Κρατάει ένα τηλεκοντρόλ με το οποίο εναλλάσσει τα κανάλια. Φοράει ένα μαύρο καπέλο και είναι τυλιγμένος με μια κουβέρτα, ενώ το μούσι του είναι γκρι.

Δεύτερο βίντεο: Πρόκειται για απόσπασμα ενός προπαγανδιστικού βίντεο. Λέγεται ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο βίντεο αλλά μη δημοσιευμένο στον Αμερικανικό λαό. Χρονολογείται μεταξύ 9 Οκτωβρίου 2010 και 5 Νοεμβρίου του 2010. Ο Μπιν Λάντεν είναι και πάλι καθισμένος στο πάτωμα φορώντας μια χρυσή ρόμπα ενώ αυτή τη φορά το μούσι του είναι βαμμένο μαύρο. Αν και το εν λόγω βίντεο δεν έχει ήχο αξιωματούχοι λένε πως καταδικάζει την Αμερικανική πολιτική και τον καπιταλισμό.

Τρίτο βίντεο: Ο Λάντεν στέκεται μπροστά σε ένα ξύλινο σύνθετο το οποίο η CIA λέει πως το βρήκε στο κρησφύγετο. ΤΟν εν λόγω βίντεο δεν το έχουν ακόμα τοποθετήσει χρονολογικά.

Τέταρτο βίντεο: Αυτό το βίντεο δείχνει το Λάντεν να φορά από μέσα μια άσπρη φανέλα σε καφέ φόντο. Και αυτό το βίντεο δεν έχει χρονολογία.

Πέμπτο βίντεο: Ο Λάντεν στέκεται μπροστά από ένα τσαλακωμένο σεντόνι φορώντας μια χρυσή ρόμπα και μια άσπρη φανέλα ενώ το μούσι του είναι βαμμένο.

Αν και λεγόταν ότι ο Λάντεν δεν είχε πρόσβαση σε απευθείας ενημέρωση της ειδησεογραφίας ωστόσο στο κρησφύγετο βρέθηκε δορυφορικός δέκτης κάτι που το αναιρεί. Μάλιστα δίπλα από αυτό φαίνεται και ένας υπολογιστής πα΄ροτι λεγότνα ότι δεν είχε ίντερνετ.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ Αμπού Χουζάιφα Αλ Μπατάουι σκοτώθηκε μαζί με 15 συνεργάτες του στην προσπάθεια να αποδράσει από τη φυλακή της Βαγδάτης.

  

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα