Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Τουλάχιστον 23 πρόσφυγες νεκροί σε επίθεση

default image

Νέο λουτρό αίματος στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με χειροβομβίδες

Τουλάχιστον 23 άμαχοι μουσουλμάνοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα ενώ περίπου 20 τραυματίστηκαν όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχτηκε επίθεση κοντά στο Μπουάρ, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας με το Καμερούν, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση “Σώστε τα παιδιά”.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή οι άμαχοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις ταραχές στη χώρα και σκόπευαν να αναζητήσουν καταφύγιο κατά πάσα πιθανότητα στο Καμερούν. Ο εκπρόσωπός της στο Μπαγκουί, Μάικ Μακάσκερ, είπε ότι τα οχήματα στα οποία επέβαιναν δέχτηκαν επίθεση με χειροβομβίδες.

“Η επίθεση αυτή αποδεικνύει για άλλη μία φορά πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά και οι γυναίκες. Είναι απαράδεκτο”, είπε ο Μακάσκερ.

Σε πολλές κοινότητες τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται βίαια επεισόδια. Οι επαρχιακές περιοχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας δεν ελέγχονται από κανέναν καθώς η διεθνής Αφρικανική Δύναμη (Misca) και οι Γάλλοι στρατιώτες της επιχείρησης Sangaris έχουν αναπτυχθεί κυρίως στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Misca έχει αναπτύξει μια μονάδα της, αποτελούμενη από Γκαμπονέζους και Καμερουνέζους στρατιώτες, στο Μπουάρ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα