Κέρι: Θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Κέρι: Θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι

Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις Ισραηλινών-Παλαιστινίων ο Τζον Κέρι. Συνάντηση με υπουργούς του Αραβικού συνδέσμου

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι διαβεβαίωσε  ότι οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι είναι "αποφασισμένοι" να συνεχίσουν τις απευθείας διαπραγματεύσεις τους, τις οποίες επανέλαβαν στα τέλη Ιουλίου.

Ο Κέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι δήλωσε ότι "θα συναντηθεί σύντομα" με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Κέρι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Παρίσι.

Ο Αμερικανός υπουργός συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για τη "σοβαρότητα" που επέδειξαν "αρχίζοντας συνομιλίες" και "παίρνοντας και οι δυο προσωπικά πολιτικά ρίσκα".

Ο Κέρι συναντήθηκε στο Παρίσι με υπουργούς του Αραβικού Συνδέσμου, τους οποίους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

"Η υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου για μια οριστική λύση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης είναι πολύ σημαντική ώστε να υπάρξουν ο δυναμισμός και η ενέργεια που απαιτούνται για τη θετική έκβαση των συνομιλιών αυτών", δήλωσε ο Κέρι.

Ωστόσο, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι "μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί πρόοδος". Τους ισχυρισμούς αυτούς απορρίπτουν κατηγορηματικά αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, ο οποίος ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου του Κέρι, δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ισραηλινή εποικιστική πολιτική αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους. 

(Πηγή:ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network