Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει πυρηνικές δυνάμεις

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν AP PHOTO/VINCENT YU

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποστήριξε ότι οι πυρηνικές απειλές από τις ΗΠΑ απαιτούν από τη Βόρεια Κορέα να επιτύχει το «επείγον ιστορικό καθήκον» να ενισχύσει την αυτοάμυνά της.

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να κινητοποιήσει την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη, όπως δήλωσε ο ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την επέτειο του πολέμου της Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι η χώρα είναι «πλήρως έτοιμη για οποιαδήποτε στρατιωτική αντιπαράθεση» με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται εν μέσω ανησυχίας ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να προετοιμάζει μια έβδομη πυρηνική δοκιμή.

Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι η Πιονγκγιάνγκ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια τέτοια δοκιμή ανά πάσα στιγμή.

Η πιο πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ήταν το 2017. Ωστόσο, τέτοιου είδους εντάσεις έχουν αυξηθεί στην κορεατική χερσόνησο.

Ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, Σουνγκ Κιμ υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει δοκιμάσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό πυραύλων φέτος, 31 σε σύγκριση με 25 κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου έτους ρεκόρ, του 2019.

Τον Ιούνιο η Νότια Κορέα απάντησε εκτοξεύοντας οκτώ δικούς της πυραύλους.

Αν και ο Πόλεμος της Κορέας του 1950-53 έληξε με εκεχειρία, η Βόρεια Κορέα ισχυρίζεται το τέλος του πολέμου αποτέλεσε μια νίκη κατά των ΗΠΑ. Οι ετήσιοι εορτασμοί της «Ημέρας της Νίκης» χαρακτηρίζονται από στρατιωτικές παρελάσεις, πυροτεχνήματα και χορό.

Στην ομιλία του για τον εορτασμό του γεγονότος, ο βορεοκορετάτης ηγέτης είπε ότι οι πυρηνικές απειλές από τις ΗΠΑ απαιτούν από τη Βόρεια Κορέα να επιτύχει το «επείγον ιστορικό καθήκον» να ενισχύσει την αυτοάμυνά της.

Οι ΗΠΑ έχουν παραποιήσει τις τακτικές στρατιωτικές ασκήσεις της Βόρειας Κορέας ως προκλήσεις, πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε ότι η Νότια Κορέα έχει αναπτύξει στρατηγική για την αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής της Βόρειας Κορέας, με προληπτικά πλήγματα σε περίπτωση επικείμενης επίθεσης.

Η λεγόμενη στρατηγική «Kill Chain», που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, απαιτεί προληπτικά πλήγματα κατά των πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η στρατηγική αυτή εγκυμονεί τους δικούς του κινδύνους και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια κούρσα εξοπλισμών.

Στον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είπε ότι η κυβέρνηση και ο στρατός της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ θα «εξαφανιζόταν» εάν πραγματοποιούσε προληπτικά πλήγματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν
SHARE:

24Media Network