Κιμ Γιονγκ Ουν: Θρίλερ με την υγεία του- Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι σε κώμα

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θρίλερ με την υγεία του- Ιαπωνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι σε κώμα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν AP Photo/Alexander Khitrov, File

Τηλεοπτικό δίκτυο στο Χονγκ Κονγκ ισχυρίζεται ότι ο βορειοκορεάτης ηγέτης μπορεί να είναι νεκρός, ενώ ιαπωνικά ΜΜΕ γράφουν πως είναι σε "κώμα".

Κορυφώνεται το μυστήριο με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Ομάδα γιατρών και επιστημόνων στην Βόρεια Κορέα απέστειλε το Πεκίνο, ώστε να παράσχουν συμβουλές για την κατάσταση της υγείας του Βορεοκορεάτη ηγέτη, όπως ανέφεραν στο Reuters εμπιστευτικές πηγές.

Το ταξίδι των Κινέζων γιατρών και αξιωματούχων πραγματοποιείται εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων για την υγεία του Κιμ Γιόγκ Ουν, ο οποίος σύμφωνα με κάποια ιαπωνικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να είναι σε κώμα.

Ειδικότερα, η ιαπωνική εφημερίδα Shukan Gendai αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι σε κώμα, επικαλούμενη έναν Kινέζο γιατρό, ο οποίος αποτελεί μέρος της ομάδας που μεταβαίνει στην Βόρεια Κορέα για να αναλάβει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Σύμφωνα με τον Kινέζο γιατρό, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ένιωσε πόνους στο στήθος και κατέρρευσε όταν επισκεπτόταν την επαρχία, με τον γιατρό που τον ακολουθούσε να του κάνει ανάνηψη, προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ “HKSTV” αναφέρει ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι νεκρός λόγω καρδιακής δυσλειτουργίας.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε το Σάββατο ότι το προσωπικό τρένο του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε σταθμεύσει από τις 21 μέχρι τις 23 Απριλίου στον σταθμό της παραθαλάσσιας περιοχής Γουονσάν. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνει ωστόσο την παρουσία του βορειοκορεάτη ηγέτη στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η τελευταία φορά που έγινε αναφορά στα κρατικά μέσα για παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν σε κυβερνητική σύσκεψη ήταν στις 11 Απριλίου και επίσης εντύπωση προκαλεί ότι δεν παρέστη στην μεγαλειώδη παρέλαση για τα γενέθλια του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ στις 15 Απριλίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα