Κίνα: Μόλις 3 νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 2 "εισαγόμενα"

Κορονοϊός στην Κίνσ
Κορονοϊός στην Κίνσ AP

Ελπίδες σωτηρίας. Κανένας νέος θάνατος και 3 νέα κρούσματα κορονοϊού σημειώθηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην ηπειρωτική Κίνα.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός σημαντικά μειωμένος από τα 11 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Από τα τρία νέα κρούσματα, δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια μολυσμένοι.

ADVERTISING

Σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα που δημοσιοποιεί η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, το ένα κρούσμα μετάδοσης του κορονοϊού στην κοινότητα εντοπίστηκε στην παραμεθόρια βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, η οποία γειτονεύει με τη Ρωσία.

Οι αρχές εντόπισαν εξάλλου 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2 στη χώρα, αριθμό ελαφρά μειωμένο από τις 30 της προηγουμένης.

Εξάλλου, 80 ασθενείς ιάθηκαν και έλαβαν εξιτήριο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί να ανέρχεται πλέον σε 77.474.

Ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κατά τα επίσημα στοιχεία, από τον νέο κορονοϊό είχαν μολυνθεί 82.830 άνθρωποι.

Ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 ανερχόταν σε 4.633. Στον επίσημο απολογισμό προστέθηκε ένας ακόμη θάνατος, στο Πεκίνο, που δεν είχε συμπεριληφθεί σε αυτόν ως εδώ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network