Κίνα: Άνδρας σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Γκουανσί

Κίνα: Άνδρας σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις μαθητές σε δημοτικό σχολείο της Γκουανσί

Την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο ένας άνδρας σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις μαθητές σε δημοτικό σχολείο

Ένας άνδρας σκότωσε  με μαχαίρι τέσσερις μαθητές σε δημοτικό σχολείο της νότιας κινεζικής περιοχής Γκουανσί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για μία ακόμη επίθεση με μαχαίρι που συγκλονίζει τη χώρα.

Η αστυνομία αναζητεί έναν μεσήλικα ως δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στο σχολείο, μετέδωσε το Νέα Κίνα, επικαλούμενο την υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας στην κομητεία Λινγκσάν της Γκουανσί. Το πρακτορείο δεν αναφέρθηκε σε πιθανό κίνητρο.

Ο δράστης επιτέθηκε στα παιδιά την ώρα που πήγαιναν στο σχολείο, μετέδωσε το πρακτορείο. Τρία από αυτά πέθαναν ακαριαία, ενώ ένα κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

Η επίθεση σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα μετά την δολοφονία τριών παιδιών και τον τραυματισμό πολλών άλλων από έναν άνδρα σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας Χουμπέι.

Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αλλά έχει σημειωθεί σειρά επιθέσεων σε σχολεία με θύματα παιδιά τα τελευταία χρόνια.

Οι σχολικοί φρουροί στην Κίνα συχνά δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι ή εκπαιδευμένοι για να αποτρέψουν τέτοιες επιθέσεις.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network