Κίνα-Covid19: Πιο αυστηρά μέτρα σχεδιάζουν οι αρχές

Κίνα-Covid19: Πιο αυστηρά μέτρα σχεδιάζουν οι αρχές
COVID-19 AP

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι θα υιοθετήσουν πιο ισχυρά μέτρα για να εντοπίσουν εμπύρετους ασθενείς και να περιορίσουν ακόμη περισσότερο την επιδημία του Covid-19.

Όπως μετέδωσαν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές θα ελέγξουν τα αρχεία όλων των ασθενών που εμφάνισαν πυρετό και επισκέφθηκαν γιατρό από τις 20 Ιανουαρίου καθώς και των ανθρώπων που αγόρασαν αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα, είτε σε φαρμακεία είτε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Οι άνθρωποι αυτοί θα εξεταστούν και, εάν χρειαστεί, θα τεθούν σε καραντίνα ή θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία, συνεχίζει το επίσημο πρακτορείο επικαλούμενο την ανακοίνωση του κέντρου ελέγχου της επιδημίας.

Με βάση τον νεότερο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κίνα, αναφέρθηκαν σήμερα τα λιγότερα νέα κρούσματα και οι λιγότεροι θάνατοι εδώ και μία εβδομάδα.

Ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επιφυλακτικά τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η επιδημία επιβραδύνεται.

Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που δείχνουν μείωση των νέων κρουσμάτων αποδεικνύουν ότι τα δραστικά μέτρα που έχει λάβει, περιορίζοντας τις μετακινήσεις και το εμπόριο, επιβραδύνουν τη μετάδοση της ασθένειας πέραν της επαρχίας Χουμπέι και της πρωτεύουσάς της, της πόλης Γουχάν.

Νωρίτερα σήμερα ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ζανγκ Μινγκ είπε ότι οι οικονομικές επιπτώσεις από την επιδημία θα είναι «περιορισμένες, βραχυπρόθεσμες και διαχειρίσιμες» και ότι το Πεκίνο έχει αρκετούς πόρους για να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, η Κίνα είχε αναφέρει 72.528 κρούσματα και 1.850 θανάτους από τον Covid-19 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της υπηρεσίας αυτής, τον Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, έχουν επίσης καταγραφεί 92 περιπτώσεις μετάδοσης της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο σε 12 χώρες εκτός της Κίνας.

Ωστόσο ο ΠΟΥ δεν έχει τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να συγκρίνει τα δεδομένα αυτά με εκείνα της Κίνας.

Επίσης, ο ΠΟΥ δεν έχει παρατηρήσει κάποια παρατεταμένη, τοπική μετάδοση της ασθένειας παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα