Κίνα: Αποφάσισε τη διενέργεια 3 εκ. τεστ κορονοϊού διότι εντοπίστηκαν… 5 κρούσματα

Κίνα: Αποφάσισε τη διενέργεια 3 εκ. τεστ κορονοϊού διότι εντοπίστηκαν… 5 κρούσματα
Πολίτης της Κίνας με μάσκα AP

Με την παραμικρή ένδειξη κρουσμάτων κορονοϊού, οι αρχές της Κίνας κινούνται αστραπιαία και διενεργούν εκατομμύρια τεστ. Το παράδειγμα της πόλης Τσιεντσίν.

Παρά το γεγονός ότι τα εγχώρια κρούσματα κορονοϊού είναι πλέον ελάχιστα (σύμφωνα, πάντα, με τις επίσημες ανακοινώσεις), η Κίνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τον ιό όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Ετσι λοιπόν οι τοπικές αρχές της πόλης Τσιεντσίν (στα βορειανατολικά της χώρας) αποφάσισαν να διεξάγουν μαζικά τεστ σε 3 εκατομμύρια ανθρώπους (!) γιατί εντοπίστηκαν πέντε (μόλις) κρούσματα.

Μόλις έγινε γνωστό την Παρασκευή ότι υπάρχει εξάπλωση στην κοινότητα, έστω μ’ αυτά τα πέντε κρούσματα, σφραγίστηκε ολόκληρη κοινότητα της πόλης (όπου διαβιούν αυτοί που εντοπίστηκαν θετικοί) καθώς και ένα νοσοκομείο και ένα νηπιαγωγείο.

Το Σάββατο θα αρχίσουν τα μαζικά τεστ με κύριο στόχο να εντοπιστούν θετικά κρούσματα, κυρίως ασυμπτωματικών. Ολα αυτά έγιναν σε λιγότερες από 24 ώρες πράγμα που σημαίνει ότι όταν το κράτος θέλει και διαθέτει την τεχνογνωσία μπορεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα