Κίνα: Επιπλέον επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού της

Κίνα: Επιπλέον επιβράδυνση της αύξησης του πληθυσμού της
Κορονοϊός στην Κίνα AP

Παρά το γεγονός ότι εδώ και πέντε χρόνια η πολιτική για το ένα παιδί έπαψε να ισχύει, η Κίνα κατέγραψε νέα κάμψη της αύξησης του πληθυσμού της.

Η Κίνα μπορεί να παραμένει η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε ο,τι αφορά τον πληθυσμό της (κάτι περισσότερο από 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι), ωστόσο ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού είναι ο μικρότερος εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το συγκεκριμένο νούμερο διαμορφώθηκε μόλις στο 0,53% κατά την προηγούμενη δεκαετία σύμφωνα με την απογραφή που έλαβε χώρα μέσα στο 2020 και τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν μόλις τη Δευτέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ρυθμός αύξησης για την προηγούμενη δεκαετία (2000-2010) ήταν 0,57% πράγμα που σημαίνει ότι στα επόμενα 10 χρόνια τα πράγματα επιδεινώθηκαν παρά το γεγονός ότι από το 2016 σταμάτησε να ισχύει η κρατική πολιτική του ενός παιδιού.

Η αλλαγή όμως πλάνων της κυβέρνησης, που επιτρέπει πλέον στα ζευγάρια την απόκτηση δύο παιδιών, φαίνεται ότι δεν έχει αποδόσει ακόμα τους αναμενόμενους καρπούς, αν υποθέσουμε βέβαια ότι αποτελεί στόχο η αύξηση του πληθυσμού σε μία χώρα ήδη γιγάντια.

Για την απογραφή σ’ όλα τα μήκα και πλάτη της αχανούς κινεζικής επικράτειας χρησιμοποιήθηκαν μέσα στο 2020 επτά εκατομμύρια απογραφείς που διέτρεξαν τη χώρα από σπίτι σε σπίτι!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα