Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες

Κίνα: Επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο – Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες
Αστυνομία στην Κίνα 2022 Kin Cheung/AP Photo

Μακελειό στην Κίνα όταν άγνωστος εισέβαλε με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο της χώρας αφαιρώντας τη ζωή από τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους έξι. Παραμένει ελεύθερος ο δράστης.

Τρεις νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αγνώστου με μαχαίρι που σημειώθηκε σε νηπιαγωγείο της Κίνας, μετέδωσε το AFP επικαλούμενο την αστυνομία.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα, η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί (τοπική ώρα) στην κομητεία Anfu, στα δυτικά της επαρχίας Jiangxi.

Η αστυνομία της Jiangxi σε ανακοίνωση μέσω της πλατφόρμας microblogging Weibo, ανέφερε πως “ένας ένοπλος κακοποιός που φορούσε καπέλο και μάσκα εισέβαλε στις 10:22 τοπική ώρα σε αυτό το κτίριο της επαρχίας Jiangxi”, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους έξι.

“Τα όργανα δημόσιας ασφάλειας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυνηγήσουν τον ύποπτο”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι Αρχές δημοσίευσαν το όνομα του αρχικού τους υπόπτου – ενός 48χρονου ντόπιου που ονομάζεται Liu Mouhui, ο οποίος είναι παραμένει ελεύθερος αφού διέφυγε μετά την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη Λαϊκή Ημερησία, μια επίσημη εφημερίδα, δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει ένα παιδί στην αγκαλιά του σε ένα ασθενοφόρο.

Επιθέσεις με μαχαίρι συμβαίνουν τακτικά στην Κίνα, λόγω έλλειψης άλλων φονικών οργάνων που χρησιμοποιούνται για ανθρωποκτονίες σε μια χώρα όπου η οπλοφορία δεν επιτρέπεται για τους απλούς πολίτες.

Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις στοχεύουν ειδικά νέους μαθητές και συμβαίνουν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κάθε χρόνο.

Γενικώς, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαπράττονται από άτομα που θέλουν να εκδικηθούν την κοινωνία ή που τρέφουν δυσαρέσκεια για το σχολείο που βάζουν στο στόχαστρό τους.

Τον Ιούνιο του 2021, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14 στους δρόμους της Ανκίνγκ στην ανατολική Κίνα.

Ένα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο στο Μπεϊλιού, στα νότια της χώρας, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας δύο παιδιά και τραυματίζοντας 16 ανθρώπους.

Το 2018, ένας άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα παιδιά και τραυμάτισε 11 στη βόρεια Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Τα στοιχεία της επίθεσης των θυμάτων στο νηπιαγωγείο της κομητείας Anfu δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα