Κίνα: Έξι νεκροί και 4 αγνοούμενοι μετά από καταρρακτώδεις βροχές

Κίνα: Έξι νεκροί και 4 αγνοούμενοι μετά από καταρρακτώδεις βροχές
Εικόνες καταστροφής σε χωριό κοντά στο Πεκίνο AP Photo/Ng Han Guan

Έξι νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, στις βορειοανατολικές περιοχές της Κίνας.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων άλλων μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την επαρχία Ζιλίν στη βορειοδυτική Κίνα, μετέδωσαν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κίνα επλήγη τις τελευταίες εβδομάδες από βροχοπτώσεις ρεκόρ. Το Πεκίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 147 νεκροί ή αγνοούμενοι από φυσικές καταστροφές. Στον απολογισμό αυτό δεν περιλαμβάνται παρά μόνο τα πρώτα θύματα του τυφώνα Ντοκσούρι, ο οποίος έπληττε την ηπειρωτική Κίνα από την αρχή της εβδομάδας, πριν καταευθυνθεί προς βορρά.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται σήμερα τις τοπικές αρχές, έξι άτομα βρήκαν το θάνατο και τέσσερα αγνοούνται στην πόλη Σουλάν, στη βορειοανατολική Κίνα, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Οι βροχές στην περιφέρεια αυτή «ουσιαστικά τελείωσαν», διευκρίνισε το πρακτορείο.

Σχεδόν 19.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και δημιουργήθηκαν 21 «χώροι προσωρινής επανεγκατάστασης».

Οι καταρρακτώδεις βροχές, που προκλήθηκαν από τον Ντοκσούρι, είναι οι σφοδρότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί από τότε που τηρούνται αρχεία, πριν από 140 χρόνια.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού συνεχίζονται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που κατέστρεψαν υποδομές και πλημμύρισαν ολόκληρες συνοικίες.

Σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) εξακολουθούσε να ισχύει κόκκινος συναγερμός στο Πεκίνο, εξαιτίας «γεωλογικών κινδύνων», όπως κατολισθήσεις, μετά τις βροχές.

Σύμφωνα με τις αρχές, χθες, Σάββατο, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες σε μια πόλη της επαρχίας Χεμπέι, όπου περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα