Κίνα: Το φεστιβάλ φρίκης με κρέας σκύλων θα διεξαχθεί κανονικά

Κίνα: Το φεστιβάλ φρίκης με κρέας σκύλων θα διεξαχθεί κανονικά
Φεστιβάλ κρέατος σκυλιών στην Κίνα AP

Κάθε χρόνο περίπου 10-20 εκατομμύρια σκύλοι καταναλώνονται στην Κίνα. Το φεστιβάλ της ντροπής ανοίγει ξανά τις πόρτες του και δεν φαίνεται ούτε ο κορονοϊός να το σταματά.

Το φεστιβάλ κρέατος σκύλων στην κινεζική πόλη Γιουλίν, που αποτελεί θεσμό ετών αλλά και συνεχή στόχο ακτιβιστικών και φιλοζωικών οργανώσεων, θα πραγματοποιηθεί για άλλη μία χρονιά, παρά τις ανησυχίες για διάδοση του κορονοϊού, αλλά και την οργή των ακτιβιστών.

Μπορεί ακόμα να μην έχει βγει από το παρασκήνιο το σενάριο ο κορονοϊός να προήλθε από τις υπαίθριες παράνομες αγορές ζώων στην Κίνα, μπορεί το εμπόριο κρέατος σκύλου και γάτας που συμβαίνει στην συγκεκριμένη χώρα να αποτελεί πεδίο συγκρούσεων και διαφωνιών, ωστόσο καμία επιχειρηματολογία δεν μοιάζει να εμποδίζει της αρχές από το να απαγορεύσουν την διεξαγωγή του φεστιβάλ κρέατος σκύλων της πόλης Γιουλίν.

Το φεστιβάλ έχει διάρκεια 10 ημερών και σε αυτό υπολογίζεται πως καταναλώνονται περίπου 10.000 σκύλοι, σύμφωνα με πληροφορίες του Independent.co.uk. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2009, στις 21-30 Ιουνίου στη Γιουλίν. Παράλληλα, στη διοργάνωση αυτή επιτρέπεται και η κατανάλωση κρέατος γάτας. Μία παράδοση στη χώρα υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κρέατος σκύλων τους καλοκαιρινούς μήνες φέρνει τύχη και καλή υγεία, ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι το κρέας του σκύλου αυξάνει την επίδοση των ανδρών στο σεξ, επομένως η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη.

Πολλές είναι οι φορές που ακτιβιστικές και φιλοζωικές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί για το συγκεκριμένο φεστιβάλ, καταγγέλοντας τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώνονται τα ζώα αλλά και την έλλειψη υγιεινής που δεν συνάδει με τα σχετικά πρωτόκολλα της χώρας.

Ταυτόχρονα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως το εμπόριο κρέατος σκύλων συμβάλλει στην εξάπλωση της λύσσας και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης χολέρας. Ωστόσο στην Κίνα η κατανάλωση τουσυγκεκριμένου κρέατος δεν είναι παράνομη. Τον περασμένο Απρίλιο έγινε το πρώτο βήμα όταν δύο κινεζικές πόλεις, οι Shenzhen και Zhuhai, απαγόρευσαν το εμπόριο κρέατος γάτας και σκύλων. 

Η τοπική κυβέρνηση της Γιουλίν δηλώνει αδύναμη να σταματήσει το φεστιβάλ, καθώς όπως λέει αυτό δεν υφίσταται ως «επίσημο γεγονός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα