Κίνα: Συνελήφθη εκδότης από την Ταϊβάν “για λόγους ασφαλείας” – Είχε δημοσιεύσει επικριτικά βιβλία για το Πεκίνο

Κίνα: Συνελήφθη εκδότης από την Ταϊβάν “για λόγους ασφαλείας” – Είχε δημοσιεύσει επικριτικά βιβλία για το Πεκίνο
Ο εκδότης Li Yanhe YouTube

Τη σύλληψη του εκδότη Li Yanhe από την Ταϊβάν ανακοίνωσε το Πεκίνο, λέγοντας ότι διερευνάται καθώς "έθεσε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια". Έκκληση της οικογένειάς του.

Η Κίνα γνωστοποίησε ότι ένας εκδότης από την Ταϊβάν με το όνομα Li Yanhe έχει τεθεί υπό κράτηση καθώς ερευνάται για “συμμετοχή σε δραστηριότητες που βλάπτουν την εθνική ασφάλεια” του Πεκίνου, εξέλιξη που πιθανόν να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Li Yanhe, ο οποίος χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Fucha, δημοσίευσε βιβλία επικριτικά για το Πεκίνο, με την ανακοίνωση από την πλευρά της Κίνας να βάζει τέλος στις πολυήμερες εικασίες σχετικά με το πού βρίσκεται.

Οι αρχές που εμπλέκονται στην υπόθεσή του θα διασφαλίσουν ότι “τα δικαιώματά του προστατεύονται”, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν Ζου Φενγκλιάν σε τακτική ενημέρωση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την κράτησή του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αξιωματούχοι στην Ταϊπέι θα συνομιλήσουν με την οικογένεια του για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η οποία είχε χάσει τα ίχνη του από τον Μάρτιο όταν επισκέφτηκε συγγενείς του στη Σαγκάη.

Συγγραφείς, ακτιβιστές και άλλα πρόσωπα που συνδέονται με τον εκδοτικό οίκο Gusa Press στην Ταϊβάν εξέδωσαν κοινή δήλωση καλώντας τις κινεζικές αρχές να τον αφήσουν ελεύθερο.

Ο Li Yanhe έχει δημοσιεύσει αρκετά μπεστ σέλερ στην κινεζική γλώσσα, ενώ μεταξύ αυτών, είναι μια μετάφραση του “Crony Capitalism “, το οποίο διερευνά ζητήματα όπως η διαφθορά και η ανισότητα του πλούτου.

Η περίπτωσή του ξυπνά μνήμες από την την εξαφάνιση πέντε βιβλιοπωλών του Χονγκ Κονγκ το 2015 από ένα κατάστημα γνωστό για την πώληση βιβλίων επικριτικών για την Κίνα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα