Κίνα: Βρήκαν το παιδί τους μετά από 24 χρόνια – Η απαγωγή και η επανένωση

Κίνα: Βρήκαν το παιδί τους μετά από 24 χρόνια – Η απαγωγή και η επανένωση
H στιγμή που ο 26χρονος πια, Guo Xinzhen συναντά τους βιολογικούς του γονείς -24 χρόνια μετά την απαγωγή του. CCTV VIA ASSOCIATED PRESS

Ζευγάρι στην Κίνα βρήκε το παιδί του επανενώθηκε με το παιδί του, μετά 24 χρόνια ασταμάτησης αναζήτησης του πατέρα. Το 2015 είχε εκτιμηθεί πως γίνονταν 20.000 απαγωγές παιδιών το χρόνο. Ποιος ήταν ο λόγος; Και τι κάνουν οι αρχές.

Πατέρας βρήκε το γιο του, ο οποίος είχε απαχθεί το 1997, έξω από το σπίτι της οικογενείας όπου έπαιζε, πριν 24 χρόνια. Ο Guo Gangtang αναζητούσε το παιδί του επί 24 χρόνια. Είχε κάνει περισσότερα από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα, με μηχανή, σε όλη την Κίνα. Στο πίσω μέρος είχε τοποθετήσει δυο σημαίες με φωτογραφίες του παιδιού του. Κοιμόταν στο δρόμο και ξόδεψε όλες τις αποταμιεύσεις, αλλά δεν παραιτήθηκε ποτέ.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη στιγμή της επανένωσης, αλλά και πλάνα από την αναζήτηση του πατέρα, η ιστορία του οποίου έγινε κινηματογραφική ταινία που προβλήθηκε το 2015. Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον πατέρα, δεν είχε πάρει σεντ.

Όπως αναζητούσε το παιδί του ο Guo Gangtang, έγινε ακτιβιστής και βοήθησε στην επανένωση πολλών γονέων με τα παιδιά τους. Δεν μπορούσε όμως, να βρει το δικό του. Ο Xinzhen είχε απαχθεί όταν ήταν 2 χρόνων. Tον άρπαξε μια γυναίκα που τον πήγε στο σταθμό των λεωφορείων. Εκεί την περίμενε ο σύντροφος της. Όλοι μαζί πήγαν βορειοδυτικά της περιφέρειας Hebei, στα προάστια του Πεκίνου, όπου οι απαγωγείς πούλησαν το αγόρι σε ένα ζευγάρι.

Στην Κίνα γίνονται κάθε χρόνο πολλές αναφορές για απαγωγές και πωλήσεις παιδιών, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως ένας από τους λόγους ήταν η πολιτική του ενός παιδιού που υπήρχε στη χώρα, έως το 2015. Εκείνη τη χρονιά το State Department είχε εκτιμήσει ότι γίνονταν απαγωγές 20.000 παιδιών το χρόνο. Αριθμό που δεν επιβεβαίωσαν οι κινεζικές αρχές. Δεδομένα η συντριπτική πλειοψηφία των απαχθέντων δεν εντοπίζεται ποτέ.

Οι εγκληματίες προτιμούσαν παιδιά που είναι πολύ μικρά σε ηλικία, για να θυμούνται τα ονόματα τους ή πού είναι το σπίτι τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί 2609 παιδιά που είχαν απαχθεί και συνελήφθησαν 372 ύποπτοι.

Η δημιουργία ‘μαύρης αγοράς’ παιδιών στην Κίνα είχε στο επίκεντρο το γεγονός ότι τα περισσότερα ζευγάρια ήθελαν να αποκτήσουν αγόρι, κάτι που δεν μπορούσε να εγγυηθεί η φυσιολογική μέθοδος. Γιατί ήθελαν αγόρι; Για να τους φροντίζει όταν μεγαλώσουν. Κορίτσι ζητούσαν όσοι έψαχναν υπηρέτρια ή νύφη για μοναχογιό ή ζευγάρια από το εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το αγόρι σε ‘τράπεζα’ πληροφοριών με φωτογραφίες παιδιών που είχαν απαχθεί και τις εκτιμώμενες αλλαγές στο παρουσιαστικό τους, μέσα στα χρόνια. Ακολούθησε τεστ DNA (οι αρχές πήραν δείγμα των γονιών και το έβαλαν στο σύστημα ‘anti-abduction’ που επιβεβαίωσε ότι είναι ο Guo Xinzhen.

Το ζευγάρι που μεγάλωνε το αγόρι συνέχιζε να υποστηρίζει πως ο Xinzhen είναι δικό του παιδί, κάτι που δεν προέκυψε και μέσω του τεστ DNA. Ακολούθως, έγινε έρευνα για τον εντοπισμό των απαγωγέων που συνελήφθησαν. Είχαν απαγάγει και πουλήσει τρία αγόρια. Σύντομα θα δικαστούν και δεν αποκλείεται να τους επιβληθεί η θανατική ποινή.

Η επανένωση του άνδρα πια, Xinzhen με τους βιολογικούς του γονείς έγινε την Κυριακή 11/7.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα