Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλάκια ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με πάντα

Διαβάζεται σε 2'
Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαψε σκυλάκια ασπρόμαυρα για να μοιάζουν με πάντα

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση ζωολογικού κήπου να βάψει ασπρόμαυρα σκυλάκια Τσόου Τσόου, έτσι ώστε να μοιάζουν στους επισκέπτες με πάντα

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την κίνηση ζωολογικού κήπου στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής Κίνας να βάψει με μπογιά δύο σκυλιά Τσόου Τσόου με μαύρο και λευκό χρώμα, ώστε να μοιάζουν με πάντα, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες.

Οι εικόνες καταγράφηκαν σε βίντεο επισκεπτών του ζωολογικού κήπου, που βρίσκεται στην Taizhou της επαρχίας Jiangsu στο Douyin, μια κινέζικη εφαρμογή παρόμοια με το TikTok, από την περασμένη Παρασκευή όπως αναφέρουν οι Global Times, οι οποίοι παρατήρησαν ότι τα εισιτήριά τους έγραφαν κάτι παραπλανητικό: “Xiong Mao Quan”, το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά σε “σκύλοι πάντα”.

Αυτή η παραπλανητική τακτική μπορεί να οδήγησε τους επισκέπτες να παρεξηγήσουν τι προσφερόταν. “Αναπόφευκτα οι επισκέπτες θα νιώσουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι όταν ανακαλύψουν την αλήθεια”, ανέφεραν ορισμένοι δικηγόροι σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Ένας εργαζόμενος που απασχολείται στον ζωολογικό κήπο δήλωσε στους Global Times τη Δευτέρα ότι ο ζωολογικός κήπος δεν θεωρεί ότι η κίνηση αυτή αποτελεί περίπτωση απάτης.

“Πρόκειται απλώς για μια νέα επίδειξη που προσφέρουμε στους επισκέπτες. Δεν χρεώνουμε επιπλέον. Η διατύπωση που χαρακτηρίζει τα σκυλιά Τσόου Τσόου είναι σωστή και περιγράφει ακριβώς τι είναι, οπότε δεν εξαπατάμε τους επισκέπτες μας”, δήλωσε ένας πωλητής εισιτηρίων.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι ο όγκος των επισκέψεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο ζωολογικός κήπος επιβεβαίωσε ότι έβαψαν σκύλους Τσόου Τσόου χρησιμοποιώντας ένα μοτίβο που μοιάζει με τα γιγάντια πάντα για να “συμπληρώσουν το κενό”, καθώς δεν έχουν γιγάντια πάντα στον ζωολογικό κήπο.

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση μάρκετινγκ έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση μεταξύ των Κινέζων netizens. Ορισμένοι netizens εξέφρασαν ανησυχίες, θέτοντας το ερώτημα αν η βαφή των σκύλων Chow Chow μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος κακοποίησης ζώων. Σε απάντηση, ένας επαγγελματίας αισθητικός κατοικίδιων ζώων δήλωσε ότι για τα υγιή κατοικίδια ζώα είναι αποδεκτό να βάφονται τα μαλλιά τους, εφόσον εφαρμόζονται βιολογικά συστατικά φυτικής προέλευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα