Κινηματογραφική απόδραση θανατοποινίτη από φυλακές της Ινδονησίας

Κινηματογραφική απόδραση θανατοποινίτη από φυλακές της Ινδονησίας
Φυλακές. Eurokinissi

Απόδραση κινηματογραφικών διαστάσεων για έναν θανατοποινήτη διακινητή ναρκωτικών που κρατούνταν σε φυλακές της Τζακάρτα. "Τρύπωσε" στο σύστημα εξαερισμού και πλέον αποτελεί τον νούμερο ένα καταζητούμενο της χώρας.

Ένας Κινέζος διακινητής ναρκωτικών, καταδικασμένος σε θάνατο στις φυλακές της Ινδονησίας προέβει σε μια “κινηματογραφική” απόδραση μέσα από το σύστημα εξαερισμού, όπως ανακοίνωσαν και οι τοπικές αρχές της χώρας.

Ο Cai Changpan, γνωστός και ως Cai JiFan, κρατούνταν στις φυλακές του Tangerang, προαστίου της Τζακάρτα, κατηγορούμενος για διακίνηση μεθαμφεταμίνης. Την περασμένη Δευτέρα, απέδρασε, έχοντας σκάψει μια τρύπα στο κελί του, η οποία οδηγούσε μέσω των σωλήνων εξαερισμού στο δρόμο έξω από την φυλακή.

Όπως μετέφερε ο συγκρατούμενός του στις αρχές, ο Cai σχεδίαζε την απόδραση αυτή εδώ και πέντε με έξι μήνες. “Έσκαψε την τρύπα χρησιμοποιώντας εργαλεία από κατασκευές που γίνονταν στην κουζίνα”, ανέφερε ο Yunus.

Η απόδραση έλαβε χώρα την στιγμή που οι φύλακες άλλαζαν βάρδια.

Ο Cai καταδικάστηκε σε θάνατο το 2017, για διακίνηση 135 κιλών κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN, δεν πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη απόπειρα. To 2017 το “έσκασε” από ένα κρατητήριο της Τζακάρτα, δημιουργώντας μια τρύπα στον τοίχο του μπάνιου.

Αυτή τη στιγμή αποτελεί έναν από τους πιο περιβόητους καταζητούμενους της Ινδονησίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα