Κυπριακό: Ναι στο κάλεσμα Γκουτέρες από τον Αναστασιάδη

Κυπριακό: Ναι στο κάλεσμα Γκουτέρες από τον Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, καλωσορίζει τον Josep Borrell Fontelles κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Νότιας ΕΕ στην Λευκωσία, 29 Ιανουαρίου 2019. Petros Karadjias/AP

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάσης ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο τον Απρίλιο στη Γενεύη.

Την αποφασιστικότητά του να συμμετάσχει στην άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, καθώς και τη θέση του για μια λύση του Κυπριακού βασισμένη στα Ψηφίσματα Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο μοντέλο της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε γραπτή δήλωσή του, μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΟΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει:

«Χαιρετίζω την εξαγγελία του ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες για τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, στις 27-29 Απριλίου, στη Γενεύη, με στόχο την εξεύρεση κοινού εδάφους που θα οδηγήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επίλυση του Κυπριακού.

Επαναλαμβάνω την ισχυρή αποφασιστικότητα μου να συμμετάσχω στην άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, με πλήρη πολιτική βούληση, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλιών για την επίτευξη μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.

Μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στις Συμφωνίες Κορυφής, στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα οδηγήσει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια λειτουργική και βιώσιμη δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία εντός των παραμέτρων που επαναβεβαιώθηκαν στην κοινή συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, και αποτυπώθηκαν στη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ που ακολούθησε».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα