“Κλείνει” την Ιταλία ο Κόντε – Ποια τα βασικά μέτρα

“Κλείνει” την Ιταλία ο Κόντε – Ποια τα βασικά μέτρα
O Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε AP

Μέτρα που παραπέμπουν σε μίνι λοκ-ντάουν θα υιοθετήσει από την Τρίτη η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε στην Ιταλία.

Ο Τζουζέπε Κοντε, μιλώντας στην ιταλική Βουλή, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία η κυβέρνησή του αναμένεται να υιοθετήσει επίσημα την Τρίτη.

Όπως τόνισε, πρόκειται να εγκριθεί απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη τη χώρα, να επεκταθεί σε όλα τα λύκεια η τηλεκπαίδευση, να κλείσουν μουσεία και εκθέσεις, όπως και τα μαγαζιά με ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιταλικές περιφέρειες θα χωριστούν σε τρεις ζώνες κινδύνου και, ανάλογα με την διάδοση του ιού, θα αποφασίζονται νέα μέτρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι ο δείκτης μετάδοσης του ιού έχει φτάσει στο 1,7 και ότι, αν χρειαστεί, θα ζητηθεί η συνδρομή στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι σε δέκα περιφέρειες και αυτόνομες περιοχές της χώρας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, αν και η κρατική υποδομή είναι σαφώς πιο ισχυρή, σε σύγκριση με την περασμένη Άνοιξη.

“Κατανοούμε τον θυμό και την αγωνία που εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία των πολιτων και είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύουμε”, κατέληξε ο Τζουζέπε Κόντε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα