Κλιμακώνει τον “πόλεμο πληροφοριών” η Ρωσία – Ζητά εξηγήσεις από τον Γερμανό πρεσβευτή

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ AP Photo Alexander Zemlianichenko

Διεθνείς αναταράξεις από τη διαρροή των συνομιλιών για αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Στο ρωσικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο πρεσβευτής της Γερμανίας.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας στη Ρωσία εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή, μετά τη δημοσιοποίηση από ρωσικά μέσα ενημέρωσης ηχογραφημένων εμπιστευτικών συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Στη φερόμενη τηλεφωνική συνομιλία Γερμανοί αξιωματικοί ακούγονται να συζητούν για όπλα για την Ουκρανία και για ένα ενδεχόμενο πλήγμα του Κιέβου σε γέφυρα στην Κριμαία, με αποτέλεσμα Ρώσοι αξιωματούχοι να ζητήσουν εξηγήσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τη Ρωσία ότι διεξάγει “πόλεμο πληροφοριών” που έχει στόχο την πρόκληση διαίρεσης στη χώρα του, στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση στη Ρωσία της ηχογραφημένης αυτής συνομιλίας υψηλόβαθμων Γερμανών αξιωματικών.

Χθες, Κυριακή, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι επιδιώκει να «αποσταθεροποιήσει» τη χώρα, μετά τη δημοσιοποίηση από τη Ρωσία εμπιστευτικών συνομιλίών μεταξύ γερμανών αξιωματικών σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

«Η ηχογράφηση αυτή χρησιμοποιείται για να αποσταθεροποιηθεί» και να πληγεί «η ενότητα» της Γερμανίας, δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους ενώπιον των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Πρόκειται σαφώς για υπονόμευση της ενότητάς μας (…), για πρόκληση πολιτικής διαίρεσης στο εσωτερικό και ελπίζω ειλικρινά ότι ο Πούτιν δεν θα τα καταφέρει και θα παραμείνουμε ενωμένοι», πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα