Κολομβία: Στρατιώτες κατηγορούνται για τον βιασμό 15χρονου ιθαγενούς κοριτσιού

Κολομβία: Στρατιώτες κατηγορούνται για τον βιασμό 15χρονου ιθαγενούς κοριτσιού
Κορίτσια από τη φυλή Nukak Makú AP

Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη περίπτωση που έρχεται στη δημοσιότητα μέσα σε μία εβδομάδα από την Κολομβία.

Κολομβιανοί στρατιώτες κατηγορούνται για τον βιασμό ενός 15χρονου αυτόχθονου κοριτσιού. Πρόκειται για τη δεύτερη αντίστοιχη περίπτωση που έρχεται στη δημοσιότητα μέσα σε μία εβδομάδα από την Κολομβία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Guardian, κάποιοι στρατιώτες στη νότια περιοχή Γκουαβιάρ κατηγορήθηκαν για την απαγωγή,το βασανισμό και το βιασμό κατ’ επανάληψη ενός 15χρονου κοριτσιού από τη φυλή Nukak Makú. Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο, αλλά η υπόθεση παρέμεινε κρυφή μέχρι σήμερα.

Η εξαφάνιση της κοπέλας είχε αναφερθεί στις 8 Σεπτεμβρίου. Πέντε ημέρες αργότερα βρέθηκε γυμνή, κοντά σε στρατόπεδο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον αναλυτή και πολιτικό επιστήμονα Ariel Ávila.

Η είδηση συγκλόνισε ένα έθνος που πρόσφατα ενημερώθηκε για ένα αντίστοιχο έγκλημα: τον ομαδικό βιασμός ενός 13χρονου αυτόχθονου κοριτσιού από επτά στρατιώτες νωρίτερα στις 22 Ιουνίου.

Πολλοί άνθρωποι παραβίασαν το Lockdown που βρίσκεται σε ισχύ στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, για να διαδηλώσουν έξω από τον στρατώνα της πόλης και να εκφράσουν την οργή τους.

“Έχουμε σιχαθεί να ακούμε για βιασμούς αυτοχθόνων ανθρώπων”, έγραψε στο Twitter η Mónica Rodríguez, γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια. “Ζητούμε παραδειγματική τιμωρία”.

“Ανοίξτε τα μάτια σας”, έγραψε η Adriana Lucía, ποπ τραγουδίστρια και ακτιβίστρια. “Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συνέβη τίποτα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα