Κόμικ του Μπάτμαν πωλήθηκε για 2,2 εκατ. δολάρια – Γιατί έγινε “χρυσό”

Κόμικ του Μπάτμαν πωλήθηκε για 2,2 εκατ. δολάρια – Γιατί έγινε “χρυσό”
Τεύχη του Batman και της Marvel σε δημοπρασία (ΑΡΧΕΙΟΥ) ASSOCIATED PRESS

Το τεύχος του Μπάτμαν που κατέρριψε το ρεκόρ για το πιο ακριβό τκόμικ Batman που έχει πωληθεί ποτέ, κυκλοφόρησε το 1940 και όσο και να μοιάζει περίεργο, δεν αποτελεί την πρώτη εμφάνιση του Σκοτεινού Ιππότη.

Το πρώτο τεύχος της σειράς κόμικ Batman που κυκλοφόρησε το 1940 (και ήταν η πρώτη ομότιτλη σειρά του Σκοτεινού Ιππότη, αφιερωμένη αποκλειστικά στις περιπέτειές του) πωλήθηκε πρόσφατα μέσω της Heritage Auctions έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 2,2 εκατ. δολαρίων.

Κατέρριψε φυσικά όλα τα ρεκόρ ως το πιο ακριβό τεύχος κόμικ Batman που έχει ποτέ πωληθεί, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αποτελεί την πρώτη εμφάνιση του δημοφιλούς υπερήρωα (η οποία καταγράφτηκε το 1936 στις σελίδες του τεύχους Detective Comics #27 το 1939) . Οι βασικοί λόγοι για την υψηλή τιμή πώλησης του είναι δύο: Ο πρώτος είναι γιατί στις σελίδες του Batman #1 έχουμε τις παρθενικές εμφανίσεις του αιώνιου εχθρού του, Τζόκερ και της αγαπημένης του διαρρήκτριας, Catwoman… Οι δύο χαρακτήρες εμφανίζονται εδώ σε δύο ξεχωριστές ιστορίες και φυσικά με τα χρόνια έμελε να γίνουν θρύλοι, καθιστώντας αυτήν την πρώτη τους εμφάνιση “άγιο δισκοπότηρο” για πολλούς συλλέκτες.

   

Το εξώφυλλο του Batman #1 (1940) DC Comics

Ο δεύτερος λόγος είναι η κατάσταση, στην οποία έχει διατηρηθεί το 80 ετών κόμικ που απέσπασε πιστοποιημένο σκορ 9,4 (στα 10) από την Εταιρεία Πιστοποιημένης Εγγύησης -CGC, (ανεξάρτητη υπηρεσία αξιολόγησης και ταξινόμησης κόμικ, καρτών, περιοδικών και άλλων συλλεκτικών αντικειμένων) για τη διατήρησή του, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο για ένα τόσο παλιό τεύχος.

Στην περιγραφή στον ιστότοπο της Heritage Auctions αναφέρεται ότι «είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του CGC που ένα αντίτυπο σε άριστη κατάσταση ενός από τα πέντε βασικά τεύχη της Χρυσής Εποχής πωλείται σε δημοπρασία».

Ελάχιστα τεύχη είναι τόσο εύκολο να αξιολογηθούν όσο το Batman#1, αναφέρεται και διευκρινίζεται ότι το κίτρινο εξώφυλλο του κόμικ είναι πιθανόν να έχει κηλίδες ή σκιές σκόνης, κάτι που κάνει τα πρωτότυπα δύσκολο να αναπαραχθούν.

Ο Μπίλι Τ. Γκέιτς ήταν ο πιο πρόσφατος ιδιοκτήτης του κόμικ, το οποίο αγόρασε το 1979 έναντι 3.000 δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες τεύχος του Detective Comics #27 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα