Κομισιόν: Απέρριψε το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις AP

Την "σοβαρή ανησυχία" της για το έλλειμμα, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επιστολή της προς την ιταλική κυβέρνηση.

Με μια δισέλιδη επιστολή απέρριψε η Κομισιόν το προσχέδιο του προϋπολογισμού της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα την Παρασκευή της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας La Repubblica.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, μετά από την κόντρα που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών τις τελευταίες μέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια πρώτη επίσημη αντίδραση, υποδεικνύει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και τον υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ότι η χρηματοδότηση του ελλείμματος είναι αντίθετη προς τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.

Πρόκειται για απαντητική επιστολή σε αυτήν του υπουργού Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, με την οποία είχε παρουσιάσει τους βασικούς πυλώνες του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

"Με μια πρώτη ανάγνωση υπάρχει σημαντική απόκλιση από την δημοσιονομική πορεία που υποδεικνύεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κάτι που προκαλεί σοβαρή ανησυχία. Ζητάμε από τις ιταλικές αρχές να διασφαλίσουν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα είναι σύμφωνο με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ζώνης του ευρώ", σημειώνεται στην επιστολή που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις και τον επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, πρόκειται για ένα τελεσίγραφο για αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής για το 2019 με επίκεντρο τη σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ρώμης, το έλλειμμα προβλέπεται να φτάσει στο 2,4% του ΑΕΠ. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός στην τελική μορφή του θα πρέπει να κατατεθεί από την ιταλική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Κομισιόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Σαλβίνι χλευάζει τον Γιούνκερ: "Μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν"

SHARE:

24Media Network