Κόμπι Μπράιαντ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου

Κόμπι Μπράιαντ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου
Άρα Ζόμπαγιαν Twitter

Πέντε πράγματα για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου, Άρα Ζόμπαγιαν, του οποίου η ταυτότητα ήταν αυτή που επιβεβαιώθηκε τελευταία.

Μεγάλη θλίψη προκάλεσε σε όλη την υφήλιο η είδηση του θανάτου του κορυφαίου αθλητή του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, της 13χρονης κόρης του και των υπολοίπων 7 ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο του πρώην αστέρα των Λέικερς περιστρεφόταν επί 15 σχεδόν λεπτά πάνω από την περιοχή Μπέρμπανκ της Καλιφόρνια περιμένοντας να “αδειάσει” ο εναέριος χώρος από τον πύργο ελέγχου.

Σ’ αυτά τα κρίσιμα, όπως αποδείχθηκε, 15 λεπτά ο πιλότος πετούσε το ελικόπτερο βασιζόμενος στη φυσική του όραση και όχι στα όργανα, με την ορατότητα να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Άρα Ζόμπαγιαν Twitter

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν τη μοιραία πρόσκρουση ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου ακούγεται να λέει στον πιλότο ότι “πετάς πολύ χαμηλά”. Εν τέλει αυτό ήταν και το μεγάλο “λάθος”. Η πρόσκρουση στη συνέχεια ήταν αναπόφευκτη.

Η ταυτότητα του Άρα Ζόμπαγιαν, του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, ήταν αυτή που επιβεβαιώθηκε τελευταία, με τα αμερικανικά μίντια να επικεντρώνονται στο προφίλ και το βιογραφικό του.

Πάμε να δούμε πέντε πράγματα για τον πιλότο του μοιραίου ελικοπτέρου, Άρα Ζόμπαγιαν.

1. Βρισκόταν κοντά στην οικογένεια Μπράιαντ

Η FAA (Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας) επιβεβαίωσε ότι το ελικόπτερο που συνετρίβη την 26η Ιανουαρίου ήταν ένα Sikorsky S-76, με τον αριθμό N72EX, τον αριθμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου του Κόμπι. 

Ένας φίλος του Άρα επιβεβαίωσε ότι ο πιλότος βρισκόταν κοντά στην οικογένεια Μπράιαντ.

2. Ήταν εκπαιδευτής πτήσεων

“Είχε εκπαιδεύσει πιλότους ελικοπτέρων και ήταν πολύ αγαπητός στην αεροπορική κοινότητα”, έγραψε στο Twitter η Christina Pascucci, όταν ταυτοποιήθηκε ο Άρα ως ένας από τους νεκρούς.

3. Ήταν πολύ έμπειρος πιλότος 

Σε πληθώρα δημοσιευμάτων, που επικαλούνται επαγγελματίες που τον γνώριζαν καλά, αναφέρεται πως επρόκειτο για έναν πολύ έμπειρο πιλότο, που είχε πετάξει ξανά στο παρελθόν υπό παρόμοιες καιρικές συνθήκες (βλ. πυκνή ομίχλη). 

Ένας φίλος του εξήγησε μάλιστα πως ο Άρα Ζόμπαγιαν “ήταν πολύ αγαπητός στον χώρο των πιλότων, δίδαξε επίδοξους πιλότους τη δουλειά και υπήρχε μεγάλη εκτίμηση για την ποιότητα και το έργο του”.  

4. Τον είδαμε σε ένα επεισόδιο της σειράς “Ανταλλαγή συζύγων¨(Wife Swap)

Ο Άρα Ζόμπαγιαν εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο της σειράς του Ιουλίου του 2013.

5. Ποια τα υπόλοιπα θύματα της συντριβής;

Πέραν του Άρα, του Κόμπι Μπ΄ραιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνα, έγιναν γνωστά και τα ονόματα των υπόλοιπων θυμάτων.

Αρχικά έγινε γνωστό ότι στο ελικόπτερο ήταν ο προπονητής μπέιζμπολ του Orange Coast College, Τζόζεφ Αλτομπέλι, μαζί και η σύζυγός του και η κόρη του. Λίγο αργότερα, ο σύζυγος ενός ακόμη θύματος, της Κριστίνα Μάουζερ έκανε ανάρτηση στο facebook όπου γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της συζύγου του και προπονήτριας της κόρης του “Black Mamba”.

Εν συνεχεία, όπως μετέδιδαν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης του Λος Άντζελες ταυτοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα θύματα: Πρόκειται για τη Σάρα Τσέστερ και την κόρη της, Πέιτον, που ήταν επίσης συμπαίκτρια της Τζιάνα, καθώς και του πιλότου του μοιραίου ελικοπτέρου, το 50χρονου Αρά Ζομπαγιάν. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα