Κωνσταντινούπολη: Το τουρκικό ΥΠΕΞ έστειλε στη χώρα του τον Γενικό Πρόξενο του Ισραήλ

Κωνσταντινούπολη: Το τουρκικό ΥΠΕΞ έστειλε στη χώρα του τον Γενικό Πρόξενο του Ισραήλ
Τουρκική σημαία στην πλατεία Ταξίμ AP

Η Τουρκία ασκεί κριτική τόσο για την βία στην Γάζα, όσο και για την μεταφορά-λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών είπε στον Γενικό Πρόξενο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη να επιστρέψει στο Ισραήλ «για κάποιο διάστημα», μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά τον θάνατο περισσότερων από 60 Παλαιστινίων από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ, στην διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Αξιωματούχοι του υπουργείου δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή. Την Τρίτη, το τουρκικό ΥΠΕΞ έστειλε το ίδιο μήνυμα στον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα.

Η Τουρκία ασκεί κριτική τόσο για την βία στην Γάζα, όσο και για την μεταφορά-λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει τεθεί επικεφαλής του μετώπου κατά του Ισραήλ μετά τον θάνατο 60 Παλαιστινίων τη Δευτέρα από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία και γενοκτονία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στον Ερντογάν ότι δεν θα πάρει μαθήματα ηθικής από τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Ο Ερντογάν συγκαταλέγεται στους μεγάλους υποστηρικτές της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατανοεί πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές», είπε. Απαντώντας, ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος του απαρτχάιντ» προσθέτοντας ότι ο Νετανιάχου «έχει παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα