Κοροναϊός: Αγωνία για τους 7.000 εγκλωβισμένους στο κρουαζιερόπλοιο

Κοροναϊός: Αγωνία για τους 7.000 εγκλωβισμένους στο κρουαζιερόπλοιο
Οι εγκλωβισμένοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Smeralda twitter

Αρνητικές για κοροναϊό είναι οι πρώτες εξετάσεις του ζευγαριού από την Κίνα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ. Απαγόρευση αποβίβασης για τους 6.000 τουρίστες και τα 1.000 άτομα πλήρωμα.

Εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο σε λιμάνι της Ιταλίας παραμένουν οι 7.000 επιβάτες του μετά από εμφάνιση ασθένειας σε γυναίκα από την Κίνα, καθώς υπάρχει ο φόβος να επρόκειτο για κοροναϊό.

Πιο αναλυτικά, το πλοίο Costa Smeralda βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, όταν έγινε γνωστό ότι μια 54χρονη από το Μακάου εμφάνισε πυρετό. Αυτή και ο σύζυγός της, ο οποίος δεν έχει μέχρι στιγμής συμπτώματα, απομονώθηκαν από τους υπόλοιπους επιβάτες και μια ομάδα γιατρών ανέβηκε στο πλοίο προκειμένου να τους κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού.

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Smeralda που είναι δεμένο στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια AP

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η γυναίκα πήγε στο ιατρείο του πλοίου το βράδυ της Τετάρτης και ανέφερε υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται μέσα στη Πέμπτη ενώ μέχρι τότε κανένας επιβάτες δεν μπορεί να κατέβει από το πλοίο. Όπως σημειώνει πάντως το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, οι προκαταρκτικές εξετάσεις για κοροναϊό ήταν αρνητικές.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία ανακοίνωσε ότι από τους 6.000 επιβάτες και 1.000 άτομα πλήρωμα που βρίσκονται στο πλοίο, οι 751 είναι Κινέζοι, με τους 374 να έχουν επιβιβαστεί στη Σαβόνα, όπως και το ζευγάρι που ελέγχεται.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στις 23 Ιανουαρίου από την Τσιβιταβέκια, με στάσεις στη Λα Σπέτσια, στη Σαβόνα, τη Μασσαλία, τη Βαρκελώνη και την Μαγκιόρκα πριν επιστρέψει στο πρώτο λιμάνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα