Κορονοϊός: Περιορισμοί στην κυκλοφορία αεροπλάνων-πλοίων-επιβατών στο Κουβέιτ

Εργαζόμενος στον τομέα της υγείας φοράει προστατευτική στολή κατά την άφιξη Μαλαισιανών από το Wuhan της Κίνας
Εργαζόμενος στον τομέα της υγείας φοράει προστατευτική στολή κατά την άφιξη Μαλαισιανών από το Wuhan της Κίνας AP

Απαγορεύσεις και περιορισμούς σε πλοία επέβαλε η κυβέρνηση του Κουβέιτ, στην προσπάθειά της να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα πετρελαιοφόρα.

Οι αρχές του Κουβέιτ απαγορεύουν τον ελλιμενισμό στα ξένα πλοία, πλην των πετρελαιοφόρων, που προέρχονται από αρκετές χώρες, αλλά και την αναχώρηση αυτών που βρίσκονται ήδη στη χώρα στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου, η απαγόρευση αφορά πλοία που προέρχονται ή κατευθύνονται προς τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Ιράκ.

ADVERTISING

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα πετρελαιοφόρα.

Οι Φιλιππίνες από την πλευρά τους απαγόρευσαν σε ταξιδιώτες από την επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ της Νότιας Κορέας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του covid-19, να εισέρχονται στη χώρα.

Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ στις Φιλιππίνες μόλις τρία, τα οποία αφορούν όλα Κινέζους, ανάμεσά τους και ένας 44χρονος που υπέκυψε.

Τέλος το Καζακστάν σκοπεύει να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν από την 1η Μαρτίου εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Επίσης οι αρχές της χώρας θα περιορίσουν τον αριθμό των πτήσεων από και προς τη Νότια Κορέα, μία ακόμη χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον covid-19.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ιταλία, Ιράκ
SHARE:

24Media Network