Κοροναϊός: Η Ταϊλάνδη ελέγχει τους εργαζόμενους του τουριστικού τομέα

Κοροναϊός: Η Ταϊλάνδη ελέγχει τους εργαζόμενους του τουριστικού τομέα
Οι εργαζόμενοι απολυμαίνουν τις πύλες των εισιτηρίων με την ελπίδα να αποτρέψουν τη εξάπλωση του κοροναϊού σε σταθμό μετρό στη Σεούλ της Νότιας Κορέας AP

Μέτρα ελέγχου και πρόληψης ξεκίνησαν από σήμερα αξιωματούχοι στην Ταϊλάνδη για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Να σημειωθεί ότι η Ταϊλάνδη είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα εκτός Κίνας.

Aξιωματούχοι του τομέα υγείας στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν σε έλεγχο για κοροναϊό τους εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα στο πλαίσιο των μέτρων ελέγχου για την εξάπλωση του ιού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 132 ανθρώπους στην Κίνα.

Στην Ταϊλάνδη έχουν σημειωθεί 14 κρούσματα του κοροναϊού — περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός Κίνας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 6.000 κρούσματα.

Από αυτά μόνο ένα ήταν ένας Κινέζος που είχε επισκεφθεί την Ταϊλάνδη, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

“Πρέπει να ελέγχουμε τους Ταϊλανδούς σε επαγγέλματα στα οποία οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με ξένους τουρίστες, κυρίως με Κινέζους”, δήλωσε ο Ταναράκ Πιπάτ, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νόσων.

“Αυτό περιλαμβάνει επαγγέλματα όπως ξεναγοί και επικεφαλής τουριστικών γκρουπ που φέρνουν στην Ταϊλάνδη Κινέζους τουρίστες. Αν εμφανίζουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα ή ξηρό λαιμό τότε πρέπει να τους υποβάλλουμε σε εξετάσεις για κοροναϊό”.

Δεκάδες χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη την περίοδο πριν από την Κινεζική Πρωτοχρονιά, στις 25 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο εντός της Ταϊλάνδης, είπε ο Ταναράκ.

Ο εθνικός αερομεταφορέας Thai Airways ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενισχύει τα προστατευτικά μέτρα, όπως η απολύμανση της καμπίνας των επιβατών και του πιλοτηρίου, στις πτήσεις που επιστρέφουν από κινεζικές πόλεις και από άλλους προορισμούς υψηλού κινδύνου.

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε 25.029 αφίξεις σε πέντε αεροδρόμια από την Ουχάν, εκεί όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός, και από άλλες κινεζικές πόλεις που έχουν πληγεί, στο διάστημα 3 με 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Οι περισσότεροι από τους Κινέζους επισκέπτες πιστεύεται ότι έχουν επιστρέψει σπίτι τους, αλλά δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσοι Κινέζοι μπορεί να έχουν παραμείνει εκεί από τότε που η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε τις περισσότερες εμπορικές πτήσεις προς την Ουχάν την περασμένη εβδομάδα.

“Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους από την Ουχάν έχουν επιστρέψει και εκτιμούμε ότι παραμένουν εκατοντάδες”, είπε στο Reuters ο πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ταϊλάνδης Βισίτ Πρακομπγκοσόλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περισσότεροι εναπομείναντες Κινέζοι τουρίστες αναμένεται να φύγουν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο τουρισμός έχει δεχτεί σφοδρό πλήγμα από την κινεζική απαγόρευση προς όλα τα ταξίδια τουριστικών γκρουπ καθώς η Κίνα είναι η μεγαλύτερη πηγή επισκεπτών της Ταϊλάνδης και αναλογούσε στο 28% των 39,8 εκατομμυρίων αφίξεων τον περασμένο χρόνο.

Οι μειωμένες επισκέψεις από την Κίνα στην Ταϊλάνδη μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια τουριστικών εσόδων ύψους 1,52 δισ δολαρίων, εκτιμά το υπουργείο Τουρισμού της χώρας.

Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης αναμένει δύο εκατομμύρια λιγότερους Κινέζους τουρίστες αυτόν τον χρόνο σε σχέση με τον περασμένο όταν επισκέφθηκαν την χώρα 11 εκατομμύρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα