Κορονοϊός: 520 κρούσματα στα Παλαιστινιακά Εδάφη

Κάτοικοι στην Παλαιστίνη
Κάτοικοι στην Παλαιστίνη AP

Η μαρτυρική Παλαιστίνη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με όλες τις δυνάμεις της τον κορονοϊό. Τα κρούσματα έχουν φτάσει στα 520.

Τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό επιβεβαιώθηκαν στην Παλαιστίνη, ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, με το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 520.

Τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε η Μάι αλ Κάιλα. Κατά την ίδια, έχουν αναρρώσει 103 ασθενείς: 44 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, 12 στη Λωρίδα της Γάζας και 47 στη Δυτική Όχθη.

Η υπουργός Υγείας ανέφερε ότι 400 Παλαιστίνιοι θα επαναπατριστούν μέσω των συνόρων με την Ιορδανία, όπου οι αρχές θα τους υποβάλλουν σε διαγνωστικά τεστ. Ακόμη και στις περιπτώσεις που οι εξετάσεις έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, θα τους ζητηθεί να μείνουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Κάιλα, έχουν γίνει 33.800 διαγνωστικά τεστ. Περίπου 15.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε καραντίνα σε διάφορες περιοχές των κατεχόμενων εδαφών, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πηγή: 

ΑΕΠ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παλαιστίνη, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network