Κορονοϊός: Άδειασε από φέρετρα ο ναός στο κοιμητήριο του Μπέργκαμο

Γεμάτος φέρετρα ήταν μέχρι πρότινος ο ναός του Μπέργκαμο
Γεμάτος φέρετρα ήταν μέχρι πρότινος ο ναός του Μπέργκαμο AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο δήμαρχος του Μπέργκαμο μοιράστηκε μία φωτογραφία που δείχνει τον άδειο από φέρετρα ναό του κοιμητηρίου της πόλης.

"Η εκκλησία του κοιμητηρίου του Μπέργκαμο άδεια. Επιτέλους", έγραψε ο δήμαρχος της πόλης στο Twitter, αναρτώντας και μία σχετική φωτογραφία από το εσωτερικό του ναού, που έχει πλέον αδειάσει από τα φέρετρα με τις σορούς των θυμάτων του νέου κορονοϊού, που είχαν κατακλύσει τον χώρο κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της πανδημίας.

Η φωτογραφία και το tweet αντικατοπτρίζουν τη χαλάρωση της πίεσης προς τη χώρα, ιδίως στη Λομβαρδία, καθώς η Ιταλία δείχνει να εξέρχεται από την οξεία φάση της υγειονομικής κρίσης, ο απολογισμός της οποίας είναι 23.000 νεκροί, οι μισοί και πλέον στην περιφέρεια της Λομβαρδίας.

ADVERTISING

Το Μπέργκαμο, όπου δήμαρχος είναι ο Τζιόρτζιο Γκόρι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρείται στην Ιταλία η μαρτυρική πόλη της νόσου Covid-19. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα δημοτικά γραφεία τελετών δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των θανάτων και οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν σε άλλες περιοχές για να αποτεφρωθούν. Ακόμη και τη Μεγάλη Παρασκευή, ένα τέτοιο κομβόι αναχώρησε από το κεντρικό κοιμητήριο του Μπέργκαμο.

"Είδαμε τη ζήτηση για αποτρεφρώσεις να αυξάνονται μέρα με την ημέρα και ο μοναδικός τρόπος να διαχειριστούμε την κατάσταση, που θα επέτρεπε επίσης να μειώσουμε τα έξοδα για τους συγγενείς τους, ήταν να μεταφέρουμε τις σορούς σε άλλες περιοχές", εξηγούσε στα τέλη Μαρτίου ο Γκόρι.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Ιταλία
SHARE:

24Media Network