Κορονοϊός: Η Αίγυπτος κλείνει τα αεροδρόμιά της

Κορονοϊός: Η Αίγυπτος κλείνει τα αεροδρόμιά της
Κλείνουν τα αεροδρόμια στην Αίγυπτο AP

Η Αίγυπτος κλείνει τα αεροδρόμιά της από 19 έως 31 Μαρτίου για όλες τις διεθνείς πτήσεις, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι.

Την απόφαση ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι.

Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ότι οι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους μέχρι την Πέμπτη 19 Μαρτίου.

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, τόνισε ότι καθ’ όλη αυτήν την περίοδο, όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα προχωρήσουν σε αποστείρωση των χώρων τους.

Βεβαίως, όμως ξεκαθάρισε, το μέτρο αυτό πρόκειται να στοιχίσει στον αιγυπτιακό τουρισμό αλλά και τον τομέα των αεροπορικών μεταφορών πάνω από 2,25 δισ. αιγυπτιακές λίρες (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ), αλλά, όπως τόνισε ο κ. Μπαντμπούλι, «η υγεία των Αιγυπτίων πολιτών τίθεται πάνω από κάθε τι άλλο».

Να σημειωθεί επίσης, ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα περιορίσει τον αριθμό των Αιγυπτίων υπαλλήλων που θα εργάζονται στις υπηρεσίες, με μία αναλογία αυτών να βρίσκονται ή να εργάζονται από το σπίτι τους, καθ’ όλη αυτή την περίοδο. Μάλιστα, κάλεσε όλους τους συμπατριώτες του να μην υποτιμάνε τον κίνδυνο από τον κορονοϊό και να παίρνουν όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα