Κορονοϊός: Αισιοδοξεί η Γαλλία - Ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 17 Μαρτίου

Μετρό στη Γαλλία
Μετρό στη Γαλλία AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Γαλλία μέτρησε 70 νεκρούς λόγω κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, που είναι και ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός της χώρας από τις 17 Μαρτίου.

Αχτίδα αισιοδοξίας και ελπίδας για τη Γαλλία, η οποία είχε σχεδόν δύο μήνες να καταγράψει τέτοιο ημερήσιο αριθμό θανάτων λόγω κορονοϊού. Συγκεκριμένα, η χώρα μέτρησε 70 νέα θύματα λόγω της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η η Γενική Διεύθυνση Υγείας.

Οι 70 θάνατοι είναι ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από την αρχή της καραντίνας, στις 17 Μαρτίου. Από την 1η Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 26.380 άνθρωποι στη Γαλλία. Από αυτούς, οι 16.642 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία και οι 9.738 σε οίκους ευγηρίας και άλλα ιδρύματα.

Η πίεση στα νοσοκομεία μειώνεται επίσης, καθώς με βάση αυτόν τον τελευταίο απολογισμό οι νοσηλευόμενοι σε βαριά κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μειωθεί στους 2.776. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, στις 8 Απριλίου, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 7.148. Συνολικά οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 22.569 (45 λιγότεροι σε σύγκριση με αυτούς του Σαββάτου).

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Γαλλία
SHARE: