ΗΠΑ: Στοπ σε όλα τα ταξίδια από και προς Ευρώπη

ΗΠΑ: Στοπ σε όλα τα ταξίδια από και προς Ευρώπη
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Αναστέλλονται για 30 μέρες όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς τις ΗΠΑ με απόφαση Τραμπ. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Τετάρτη (τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλουν όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, αρχής γενομένης την Παρασκευή, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Τραμπ ωστόσο διευκρίνισε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ευρωπαίος διπλωμάτης: Ο Τραμπ δεν ενημέρωσε

Η κυβέρνηση του Τραμπ ούτε ενημέρωσε, ούτε συντονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση προτού ο Ρεπουμπλικάνος το ανακοινώσει, δήλωσε ευρωπαίος διπλωμάτης.

Ο Τραμπ σημείωσε στο διάγγελμά του πως η κυβέρνησή του έχει συχνές επαφές με τους συμμάχους των ΗΠΑ, όμως ουδείς αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνώριζε τα μέτρα που εξήγγειλε ο αμερικανός πρόεδρος το βράδυ της Τετάρτης, επισήμανε ο διπλωμάτης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, κανένας συντονισμός, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος» των ΗΠΑ, υπογράμμισε η πηγή αυτή σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα