Κορονοϊός: Ανησυχία για τον Μπόρις Τζόνσον – Καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο

Κορονοϊός: Ανησυχία για τον Μπόρις Τζόνσον – Καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο
Ανησυχία για τον Μπόρις Τζόνσον AP

Από την μια πλευρά η κυβέρνηση διαμηνύει πως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το νοσοκομείο που νοσηλεύεται τηρεί σιγή ιχθύος.

Σύγχυση επικρατεί γύρω από την πορεία της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ο οποίος νοσεί από την επιδημία του κορονοϊού.

Από την μια πλευρά η κυβέρνηση διαμηνύει επίσημα πως η υγεία του είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το νοσοκομείο που νοσηλεύεται τηρεί σιγή ιχθύος. Οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στη βρετανική κοινή γνώμη.

Η τελευταία ενημέρωση το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Downing Street είναι ότι ο πρωθυπουργός παραμένει στην εντατική “αλλά ανταποκρίνεται επιτυχώς στη θεραπεία στην υποία έχει υποβληθεί”. Ο εκπρόσωπος της Downing Street πρόσθεσε πως ο Τζόνσον είναι σε “πολύ καλή διάθεση”.

Οι Times έγραψαν πως ο υψηλός πυρετός που απασχολούσε τον βρετανό πρωθυπουργό επί ημέρες, υποχώρησε εχθές, κάτι που σηματοδοτεί βελτίωση της υγείας του μετά την εισαγωγή του στην εντατική. Η Daily Telegraph, εξάλλου, αναφέρει ότι τον πρωθυπουργό έχει αναλάβει ο κορυφαίος Βρετανός πνευμονολόγος Δρ Ρίτσαρντ Λιτς.

Σε κάθε περίπτωση, κρίσιμη κρίνεται η επόμενη εβδομάδα για την υγεία του, με τον Τζόνσον να μένει εκτός διακυβέρνησης.

Τα πρωτοσέλιδα της Βρετανίας άλλωστε κάνουν λόγο για “κενό εξουσίας”, ενώ φαίνεται πως επί της ουσίας το υπουργικό συμβούλιο θα αναλάβει καθήκοντα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής ως συλλογικότητα.

Αποσαφηνίστηκε πάντως πως στον 55χρονο Βρετανό ηγέτη παρασχέθηκε μεν οξυγόνο, αλλά δεν έχει συνδεθεί με συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης.

Στη θέση του ορίστηκε αντικαταστάτης ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος από τη δική του μεριά δήλωσε ότι “ο πρωθυπουργός σύντομα θα επιστρέψει στα ηνία της χώρας καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις δημόσιας υγείας σε έναν αιώνα”. Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, θα αντικαταστήσει τον Τζόνσον αν ο Ράαμπ καταστεί ανίκανος για εργασία.

Την ώρα που ο Τζόνσον δίνει μάχη με τον νέο κορονοϊό στο νοσοκομείο, το Ηνωμένο Βασίλειο εισέρχεται στην πιο θανατηφόρα φάση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, του ξεσπάσματος της Covid-19 στη χώρα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα