Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία και 100.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία και 100.000 αστυνομικοί στους δρόμους
Τουρίστες διασχίζουν τη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ του Παρισιού AP Photo/Michel Euler

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας την απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς προφανή λόγο προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, αλλά και την παρουσία 100.000 αστυνομικών στους δρόμους για ελέγχους.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με την εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς μετράει περισσότερο από 6.500 κρούσματα, ενώ 148 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων προκειμένου να περιοριστεί ο ιός, ζητώντας τη συνεργασία των πολιτών.

Παράλληλα, λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέ ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς προφανή λόγο από την Τρίτη, ενώ θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση για πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων ώστε να δικαιολογούν τη μετακίνηση τους.

Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα με ρεπορτάζ και της Parisien, 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα περιπολούν σε ολόκληρη τη χώρα για να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμα. Τα άτομα που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση τους, είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί, θα καλούνται να πληρώνουν πρόστιμο 38 ευρώ. Το πρόστιμο θα αυξηθεί στη συνέχεια στα 135 ευρώ αν δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα