Κορονοϊός – Αργεντινή: Lockdown στις μεγάλες πόλεις, χαλάρωση στις αγροτικές περιοχές

Κορονοϊός – Αργεντινή: Lockdown στις μεγάλες πόλεις, χαλάρωση στις αγροτικές περιοχές
Δρόμος του Μπουένος Άιρες εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

Η Αργεντινή μετράει μέχρι στιγμής 1.975 επιβεβαιώμενα κρούσματα και 82 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής παρέτεινε για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 26 Απριλίου, την υποχρεωτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τη διασπορά του νέου κορονοϊού, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τα μέτρα στις αγροτικές περιοχές.

Στην Αργεντινή έχουν αναφερθεί μέχρι το Σάββατο 1.975 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 και 82 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια.

«Οι αριθμοί, σε σύγκριση με εκείνους στις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Χιλή ή τη Βραζιλία, καταδεικνύουν ότι η καραντίνα έχει νόημα, μολονότι είμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο», είπε ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τα μέτρα που ελήφθησαν τις 20 Μαρτίου επέτρεψαν «να μειωθεί η ταχύτητα μετάδοσης, αν και κανείς δεν ξέρει ακόμη πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο», πρόσθεσε.

Οι αρχές θα επανεξετάσουν τα μέτρα στις 27 Απριλίου και θα λάβουν αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Στις αγροτικές, αραιοκατοικημένες περιοχές, είναι πιθανό να επαναλειτουργήσουν σύντομα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, τα γκαράζ των αυτοκινήτων και να επιτραπεί στους κατοίκους να αθλούνται στο ύπαιθρο, κοντά στα σπίτια τους. Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι επιτρέπεται να βγαίνουν έξω μόνο για να πάνε στο σουπερμάρκετ ή το φαρμακείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα