Κορονοϊός – Αυστρία: Αύξηση του αριθμού αναπαραγωγής

Κορονοϊός – Αυστρία: Αύξηση του αριθμού αναπαραγωγής
Εικόνα από εστιατόριο στη Βιέννη σε καιρό κορονοϊού AP

Κατά 17 αυξήθηκαν το τελευταίο 24ωρο τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αυστρία.

Αυξήθηκαν κατά 17 μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο τα ενεργά κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, με το σύνολο των νοσούντων στη χώρα να ανέρχεται σε 476 σήμερα στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής (26/06).

Στο μεταξύ, ελαφρά μείωση παρουσίασε ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και ανέρχονται σε 70, από τους οποίους οι δέκα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μέχρι την Παρασκευή έχουν καταγραφεί συνολικά 17.482 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχουν αναφερθεί 674 θάνατοι, με καθοριστικό παράγοντα τον ορισμό του συστήματος επιδημιολογικής αναφοράς, και έχουν διενεργηθεί 590.442 διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο υπολογισμό μοντέλου από την Υπηρεσία Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής για την περίοδο από 12 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου βρισκόταν στο 1,1 (ελαφρώς υψηλότερα από τον προηγούμενο υπολογισμό), που σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο θα μπορούσε να μολύνει άλλους 1,1 ανθρώπους.

Η αύξηση φέρεται να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η συνάντηση των Ροταριανών στο Σάλτσμπουργκ που οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων, ενώ, σύμφωνα με την Υπηρεσία, συνυπεύθυνοι για την σωρεία των περιπτώσεων είναι και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα Δυτικά Βαλκάνια, όπως επίσης οι περιπτώσεις που προέκυψαν από τις συναθροίσεις θρησκευτικής κοινότητας στην Άνω Αυστρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα