Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός: Δέκα νέα κρούσματα στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο
Εξαπλώνεται ο κοροναϊός στην Ευρώπη AP

Οι γερμανικές αρχές εντόπισαν την Τετάρτη άλλα δέκα κρούσματα κορονοϊού στην επικράτεια της χώρας.

Δέκα νέα κρούσματα του κορονοϊού (Covid-19) επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Γερμανία, ενώ ύποπτα περιστατικά εξετάζονται στο Βερολίνο και στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, την Τετάρτη το βράδυ επιβεβαιώθηκε ένα ακόμη περιστατικό, ενώ υπάρχει επίσης ύποπτο κρούσμα, ασθενής που παραμένει για την ώρα στο σπίτι του. Και οι δύο είχαν έρθει σε επαφή με ζευγάρι που νοσηλεύεται από προχθές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ.

Συνολικά, στο κρατίδιο έχουν μέχρι τώρα εντοπιστεί πέντε κρούσματα του ιού. Οι αρχές της περιοχής εκτιμούν ότι εστία ήταν εκδήλωση για το Καρναβάλι τη 15η Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι, τα παιδιά και άλλοι οικείοι τους έχουν τεθεί σε απομόνωση στα σπίτια τους.

Στέλεχος των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε επισκεφθεί την περιοχή για το Καρναβάλι, μολύνθηκε επίσης από τον ιό και νοσηλεύεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Κόμπλεντς (Ρηνανία-Παλατινάτο).

Τέσσερα ακόμη άτομα έχουν μολυνθεί στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση. Οι αρχές εκτιμούν ότι τον ιό μετέδωσε ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία. Στο Βερολίνο εξετάζεται από την Πέμπτη μια γυναίκα η οποία παρουσιάστηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα γρίπης. Η γυναίκα είχε μόλις επιστρέψει από το Μιλάνο με λεωφορείο.

Οι συνεπιβάτες της έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες αρχές. Νωρίτερα χθες η αστυνομία της Ρηνανίας-Παλατινάτου είχε σταματήσει τρένο με 70 επιβάτες, καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι κάποιος από τους ταξιδιώτες ενδεχομένως είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό. Ένας επιβάτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και ενημέρωσε σχετικά το προσωπικό του τρένου, πριν μεταφερθεί εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα