Κορονοϊός: Διαψεύδει η Γαλλία το κλείσιμο συνόρων με τη Γερμανία

Κορονοϊός: Διαψεύδει η Γαλλία το κλείσιμο συνόρων με τη Γερμανία
Έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού AP

"Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους" διεμήνυσε η γαλλική προεδρία σχετικά με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα ΓαλλίαςΓερμανίας, για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δεν συνιστούν κλείσιμο των συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων, ανακοίνωσε την Κυριακή η γαλλική προεδρία.

Χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας συμφώνησαν το κλείσιμο με τους επικεφαλής των κρατιδίων που εμπλέκονται και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 το πρωί τοπική ώρα την Δευτέρα.

“Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους” ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το Σαββατοκύριακο και συντόνισαν τις προσπάθειές τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το θέμα, ότι οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από το πρωί της Δευτέρας τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ένας από τους λόγους που ανέφεραν οι γερμανικές αρχές, εκτός του ελέγχου της επιδημίας, είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι πολίτες των γειτονικών χωρών να σπεύσουν μαζικά να κάνουν αγορές από τα γερμανικά καταστήματα και να αδειάσουν τα ράφια.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά, προς το παρόν, τις άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Γερμανία, που κρίνεται πως είναι λιγότερο προβληματικές σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα