Κορονοϊός: Δωδέκατος νεκρός στην Ιταλία – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

Κορονοϊός: Δωδέκατος νεκρός στην Ιταλία – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα
Τουρίστες φορούν μάσκες στο Βατικανό AP

Κι άλλος νεκρός στην Ιταλία από τον κορονοϊό, με συνέπεια ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα να ανέβει στα 12. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374.

Δωδέκατος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψε σήμερα στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει φτάσει τα 374, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Άντζελο Μπορέλι.

Ο Μπορέλι διευκρίνισε ότι ο νεκρός είναι ένας 69χρονος άνδρας.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας

Ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι “ο κορονοϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο”.

Επιπλέον, τόνισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, ενώ συμπλήρωσε ότι “αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, προκύπτουν προβλήματα”.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά σε ό,τι αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

“Όχι στον πανικό”

Η Ευρωπαϊκή Ενωση βρίσκεται στη φάση της ανάσχεσης της διάδοσης του ιού Covid-19, δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να παραδοθεί στον πανικό και θα πρέπει να είναι προσεκτική ως προς την παραπληροφόρηση για τον ιό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να εξετάσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση πανδημίας λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19. Ολες οι χώρες μέλη καλούνται να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές αρχές για τα σχέδια ετοιμότητας για το ιό.

Η ευρωπαία επίτροπος δήλωσε ότι αποκλίνουσες προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση του ιού πρέπει να αποφευχθούν.

Η Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι η ΕΕ θα εκδώσει πληροφορίες προς όσους ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

ΠΟΥ: “Δεν υπάρχει λόγος πανικού”

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού αυξήθηκε σε 80.988 σε 33 χώρες, αλλά δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού για το ξέσπασμα του Covid-19, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

“Δεν υπάρχει λόγος πρόκλησης πανικού”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη κατά την οποία σημείωσε ότι το ποσοστό θνησιμότητας από τον νέο κοροναϊό είναι περίπου 2% και τώρα 1% στην Κίνα, η οποία έχει το 96,5% των κρουσμάτων παγκοσμίως.

“Να έχετε υπόψιν ότι τέσσερις στους πέντε ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα και αναρρώνουν”, υπογράμμισε ο Κλούγκε.

Η συνεργασία αντίδρασης στον νέο κοροναϊό θα αυξηθεί ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλες οι περιοχές της Ιταλίας είναι εξίσου προετοιμασμένες μετά την αύξηση των κρουσμάτων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Ο Κλούγκε σημείωσε επίσης ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον νέο κοροναϊό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα