Κορονοϊός: Επελαύνει η πανδημία – Επανέρχονται οι περιορισμοί

Κορονοϊός: Επελαύνει η πανδημία – Επανέρχονται οι περιορισμοί
Κορονοϊός στο Παρίσι AP

Ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως πλησιάζουν τα 40 εκατομμύρια, οι περιορισμοί επιστρέφουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Αντιμέτωποι με νέους περιορισμούς βρίσκονται εκατομμύρια Ευρωπαίοι, προκειμένου να ανασχεθεί η νέα επέλεαση της πανδημίας του κορονοϊού, μετά την αύξηση κατά 44% των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Σε παγκόσμιο επίπεδο η αύξηση των κρουσμάτων προκαλεί επίσης τεράστια ανησυχία, με την πανδημία να έχει σκοτώσει περισσότερους από 1,1 εκατ. ανθρώπους.

Από το βράδυ του Σαββάτου, εννιά γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το Παρίσι, τέθηκαν σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Στην Βρετανία, η οποία μετράει περισσότερους από 43.000 θανάτους και σχεδόν 700.000 κρούσματα, σε πολλές πόλεις έχουν απαγορευτεί οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους μελών διαφορετικών νοικοκυριών με την ελπίδα της αποφυγής ενός νέου lockdown.

Στην Β. Ιρλανδία παμπ, εστιατόρια και σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ η καγκελάριος της Γερμανίας, προέτρεψε τους συμπολίτες της να παραμένουν στο σπίτι, το περισσότερο δυνατόν, μετά από την ανακοίνωση περισσότερων των 7.830 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο.

Στο Βέλγιο θα ισχύσει από την Δευτέρα απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ενώ σχολεία και πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά στην Πολωνία.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα