Κορονοϊός – Γερμανία: Πάνω από 200.000 κρούσματα- Σχεδόν 9.100 νεκροί

Κορονοϊός – Γερμανία: Πάνω από 200.000 κρούσματα- Σχεδόν 9.100 νεκροί
Κορονοϊός στη Γερμανία AP

Σημειώνεται ότι σε σχέση με τις 15 Ιουλίου, τα κρούσματα αυξήθηκαν (από 351 σε 534), ενώ και οι θάνατοι ήταν περισσότεροι, από τους 3 στους 7.

Στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν επτά νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 534 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει έτσι τους 9.078 νεκρούς επί συνόλου 200.260 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Mειώνονται τα ποσοστά των Γερμανών που θα δέχονταν να εμβολιαστούν

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που ερευνητές και φαρμακευτικοί κολοσσοί ανά την υφήλιο μετέχουν σε μια κούρσα με το χρόνο για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού, στην Ευρώπη τα ποσοστά εκείνων που θα δέχονταν να εμβολιαστούν μειώνονται, όπως δείχνει μια νέα σφυγμομέτρηση.

Συγκεκριμένα, η πτώση του ποσοστού αυτού ήταν ιδιαίτερα δραματική στη Γερμανία, όπου μόλις το 61% θα έβλεπε με θετικό μάτι το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού. Μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ της βόρειας και της νότιας Γερμανίας, με το 52% των Βαυαρών να δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν, έναντι 67% των κατοίκων της Κάτω Σαξονίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα