Κορονοϊός-Γερμανία: Τα θύματα του κορονοϊού θα έφταναν τα 1,2 εκατ. αν δεν λαμβάνονταν μέτρα

Κορονοϊός-Γερμανία: Τα θύματα του κορονοϊού θα έφταναν τα 1,2 εκατ. αν δεν λαμβάνονταν μέτρα
Μεταφορά ασθενή από τη Γαλλία στη Γερμανία AP

Τα θύματα του κορονοϊού θα μπορούσαν να φτάσουν τα 1,2 εκατομμύρια αν δεν λαμβάνονταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δήλωσε ο υπ. Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.

Περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια θα μπορούσαν να είναι τα θύματα του κορονοϊού στην Γερμανία, εάν δεν λαμβάνονταν καθόλου μέτρα προστασίας ή εάν τα μέτρα ήταν ανεπαρκή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που διέρρευσε χθες στην Sueddeutsche Zeitung.

«Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο», διευκρινίζει σήμερα ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ υπερασπιζόμενος το έγγραφο και τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουν, αλλά να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς «για να σωθούν ζωές». «Έχω αφήσει τους συνεργάτες μου να σκέφτονται ελεύθερα. Δεν τους δίνω οδηγίες», επισημαίνει ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην BILD και προσθέτει ότι υπό επεξεργασία τίθενται διάφορες πιθανότητες, «τις οποίες δεν ακούει κανείς ευχάριστα, αλλά είναι αναγκαίο να διερευνηθούν».

Σε ό,τι αφορά τις προστατευτικές μάσκες και την έλλειψη που παρατηρήθηκε ακόμη και για το υγειονομικό προσωπικό, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε την ανάγκη «να βγούμε πρώτα από την κόλαση» και μετά να ασχοληθούμε με την αιτία του προβλήματος. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση των γερμανικών εταιριών στην έκκληση της κυβέρνησης για κατασκευή υγειονομικού υλικού και έκανε λόγο για «μεγάλο βαθμό ηθικής ευθύνης» στη χώρα.

Μετά όμως, τόνισε, θα χρειαστούμε νομοθεσία η οποία να επιτρέπει την συγκέντρωση υπηρεσιών και υλικού για ώρα ανάγκης. «Δεν βοηθά, όπως είδαμε, να παίρνουμε όλα τα προϊόντα από την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα