Κορονοϊός: Γιατί η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε ιατρική βοήθεια στην Ιταλία

Κορονοϊός: Γιατί η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε ιατρική βοήθεια στην Ιταλία
O αντιπρόεδρος του κινεζικού Ερυθρού Σταυρού, Sun Shuopeng, ενημερώνει τους δημοσιογράφους έξω από το Spallanzani Hospital της Ρώμης. AP Photo/Domenico Stinellis

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που έστειλε ιατρική βοήθεια στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και υπάρχει ξεχωριστός λόγος πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση.

Η Ιταλία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ιό μετά από την Κίνα. Τα κρούσματα είναι πλέον 24.747 και αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ μόλις την Κυριακή οι νεκροί έφτασαν τους 1.809, την ώρα που έχουν ιαθεί 2.335 άτομα.

Αυτό που προκαλεί τεράστια ανησυχία στις ιταλικές αρχές είναι αν τελικά θα καταφέρει να αντέξει το σύστημα υγείας της χώρας, κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που πλήττονται σφοδρά από την πανδημία Covid-19. Γι’ αυτό το λόγο, αρκετές χώρες έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, προσφέροντας ιατρική βοήθεια στην Ιταλία.

Πρώτη απ’ όλους ήταν η Κίνα, η οποία έστειλε ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση του κορονοϊού. Κι υπάρχει λόγος πίσω από την άμεση και έμπρακτη στήριξη της Κίνας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα κινεζικά ΜΜΕ, το 1983 η Ιταλία είχε βοηθήσει σημαντικά στην κατασκευή του πρώτου Ιατρικού Κέντρου Άμεσης Ανάγκης στο Πεκίνο. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα το τριψήφιο νούμερο 120, μέσω του οποίου οι πολίτες καλούσαν ασθενοφόρο.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των δύο χωρών άρχισε πριν από σχεδόν 40 χρόνια και παραμένει ενεργή και “ζωντανή”, αφού και σε άλλες περιπτώσεις κατά το παρελθόν που χρειάστηκε χείρα βοήθειας σε περιπτώσεις σεισμών και γενικότερα φυσικών φαινομένων, οι ιατροί (και όχι μόνο), ήταν εκεί για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα