Κορονοϊός: Γρήγορο διαγνωστικό τεστ για τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μόσχας

Κορονοϊός: Γρήγορο διαγνωστικό τεστ για τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μόσχας
Στιγμιότυπο από αεροδρόμιο της Μόσχας AP

Ενα πιλοτικό πρόγραμμα που γίνεται με σκοπό να διευκολύνει την ασφαλή τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας, τέθηκε σε εφαρμογή.

Οι επιβάτες που θα αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο για το εξωτερικό ή θα φθάνουν από το εξωτερικό στην ρωσική πρωτεύουσα, θα μπορούν υποβάλλονται σ’ ένα γρήγορο διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου θα είναι έτοιμο μέσα σε μία ώρα.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που γίνεται με πρωτοβουλία του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund –RDIF) και αποσκοπεί στο να διευκολύνει την ασφαλή τουριστική κίνηση στο κομβικό αυτό αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του RDIF Κυρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι το «διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας είναι το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο στο οποίο θα γίνεται ένα τόσο γρήγορο διαγνωστικό τεστ». Είπε επίσης «το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα με το γρήγορο διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, το εφαρμόζουμε σ’ ένα αεροδρόμιο της Ιαπωνίας, στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας και σ ένα αεροδρόμιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων»

Το γρήγορο διαγνωστικό τεστ κορονοϊού EMG (Evotec Mirai Genomics) θα μπορεί να γίνεται όπως ανακοίνωσε το RDIF από τις 27 Ιουλίου για τις εγχώριες και διεθνείς πτήσεις στον τερματικό D του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας και από σήμερα 20 Ιουλίου στον τερματικό Β του αεροδρομίου που είναι μόνο για εσωτερικές πτήσεις.

Η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας Άννα Ζαχαρένκοβα δήλωσε ότι το κόστος του γρήγορου τεστ για τους επιβάτες θα είναι 2.750 ρούβλια (33,6 ευρώ).

Νωρίτερα σε στήλη για το περιοδικό Newsweek o Ντμίτριεφ είχε δηλώσει ότι το γρήγορο διαγνωστικό τεστ στα αεροδρόμια θα επιτρέψει να αποφευχθούν ζημιές τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το εμπόριο και την ανάπτυξη, το 2020 ο τουριστικός τομέας διεθνώς θα έχει απώλειες που θα κυμαίνονται μεταξύ 1,2 και 3,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα