Κορονοϊός: Η έξαρση κρουσμάτων έφερε "λουκέτο" στα σχολεία του Χονγκ Κονγκ

Κορονοϊός: Η έξαρση κρουσμάτων έφερε "λουκέτο" στα σχολεία του Χονγκ Κονγκ
AP PHOTO/VINCENT Y

Κλείνουν τα σχολεία του Χονγκ Κονγκ μέχρι νεοτέρας. Ανησυχία για εξάπλωση του κορονοϊού μετά κια τα 42 νέα κρούσματα της Πέμπτης.

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε η υπηρεσία Εκπαίδευσης του της περιοχής, κάτι που θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι νεοτέρας εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων μετάδοσης κορονοϊού στην κοινότητα, κάτι που προκαλεί φόβους πως η εξάπλωση της πανδημίας θα επιταχυνθεί στην αυτόνομη περιοχή της Κίνας.

Τα σχολεία στο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ασίας παρέμειναν τα περισσότερα κλειστά από τον Φεβρουάριο, με πολλά να στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου και στις παραδόσεις μαθημάτων μέσω βιντεοδιάσκεψης, ενώ πολλά σχολεία για ξένους μαθητές έχουν ήδη κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Η πόλη κατέγραψε 42 κρούσματα την Πέμπτη, με τα 34 να οφείλονται σε εντόπια μετάδοση. Η Σάουθ Τσάινα Μόρνινγκ Ποστ ανέφερε πως εντοπίστηκαν σήμερα τουλάχιστον 30 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιοχή.

Ανάμεσα στα πρόσφατα κρούσματα είναι μαθητές και γονείς, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της τοπικής κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, τον Κέβιν Γιονγκ. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 από τα τέλη του Ιανουαρίου έχει φθάσει τα 1.366. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται σε επτά.

Πηγή: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Χονγκ Κονγκ
SHARE:

24Media Network