Κορονοϊός: Η Βραζιλία ενδέχεται να ζητήσει την βοήθεια της Κίνας

Κορονοϊός: Η Βραζιλία ενδέχεται να ζητήσει την βοήθεια της Κίνας
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, λαμβάνει μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό AP

Ο πρόεδρος Μπολσονάρο δεν αποκλείει να ζητήσει τη βοήθεια της Κίνας. Επιπλέον, επιμένει να μην κηρύττει τη χώρα σε ''κατάσταση πολιορκίας''.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μιλήσει με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και να ζητήσει την αποστολή ιατρικού εξοπλισμού για να ελέγξει την πανδημία του νέου κορονοϊού, είτε αγοράζοντας τα όργανα αυτά, είτε με δανεισμό ή με δωρεά.

Κρατώντας αποστάσεις από τη διπλωματική κρίση που προκάλεσε ο γιος του, όταν επέρριψε ευθύνες στο Πεκίνο για την υγειονομική κρίση, ο Μπολσονάρου είπε ότι Κίνα και Βραζιλία έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα. Επέμεινε όμως ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να κηρύξει τη χώρα σε “κατάσταση πολιορκίας” γιατί κάτι τέτοιο θα έσπερνε τον πανικό στους κατοίκους.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Λουίς Ενρίκε Μαντέτα δήλωνε ότι το σύστημα υγείας της χώρας έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την κρίση μόνο για 30 ημέρες. Μέχρι σήμερα, 11 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 904 έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη Βραζιλία, τη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα